Arta in curtea scolii – Lasati artistii stradali sa coloreze Clujul

„Arta in curtea scolii – Lasati artistii stradali sa coloreze Clujul” este un proiect care isi propune sa promoveze si sa popularizeze arta stradala. Proiectul din cadrul procesului de Bugetare participativa 2017 a fost implementat in cadrul Școlii gimnaziale „Octavian Goga”, unitate de invatamant aleasa in urma consultarilor cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj.

Picturile murale de pe peretii scolii au fost realizate pe o suprafata de aproximativ 750 de mp. Lucrarea a fost realizata de catre artistii romani Irlo, LostOptics, Ocu si Kero Zen. Acestora li s-a alaturat Waone – artist ucrainean.

Prin mesajele transmise de picturi, proiectul „Arta in curtea scolii” urmareste sa inspire elevii si sa ii invete sa respecte arta in spatiul public, nu doar in cel al muzeelor sau al galeriilor de arta. Impactul asupra intregii comunitati este estimat a fi mare. Realizarea acestui proiect contribuie la imbinarea componentei culturale cu cea educationala.

Proiectul „Arta in curtea scolii – Lasati artistii stradali sa coloreze Clujul” s-a numarat printre primele 15 cele mai votate proiecte inscrise in procesul de bugetare participativa desfasurat in anul 2017 de catre municipalitate. Proiectul a fost implementat de catre Primaria Cluj-Napoca si Asociatia Launloc.

Reamintim clujenilor ca in aceasta perioada se afla in desfasurare prima etapa de vot – Vot pe domenii in cadrul procesului Bugetare participativa Cluj-Napoca 2018.

Cetatenii care locuiesc, muncesc, studiaza in Cluj-Napoca si au peste 18 ani – pot vota prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro 6 proiecte, cate unul din fiecare domeniu:

Alei, trotuare si zone pietonale;

Mobilitate, accesibilitate si siguranta circulatiei;

Spatii verzi si locuri de joaca;

Amenajare spatii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);

Infrastructura educationala si culturala;

Orasul digital.

Astfel, in aceasta etapa de vot, fiecare cetatean are 6 voturi. Aceasta prima etapa de vot se va incheia duminica, 21 octombrie 2018, ora 23:59.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *