Atentat terorist masiv derulat la Paris

Cel putin 150 de persoane au fost ucise in urma atacurilor cu caracter terorist comise in cursul noptii de vineri spre sambata la Paris, anunta un oficial de la Primaria capitalei Frantei, citat de Reuters. Conform oficialului citat, aproximativ 100 de persoane au fost ucise in momentul in care teroristii s-au aruncat in aer in sala de concerte Bataclan, situata in centrul Parisului, imediat dupa asaltul fortelor speciale.
La sala de spectacole Bataclan avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel putin doua explozii, comise aparent de teroristi sinucigasi, au avut loc in zona stadionului „Stade de France”, in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. In paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, situate in centrul Parisului.

Presedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, si ministrul Justitiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului terorist. „Autorii luarii de ostatici au fost eliminati. Teroristii capabili de astfel de atrocitati trebuie sa stie ca vor fi urmariti si adusi in fata justitiei”, a declarat Hollande.

Alte cel putin 50 de persoane au fost omorate in alte locatii din Paris si de la periferia capitalei Frantei. Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poarta marca unor organizatii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.

1 thoughts on “Atentat terorist masiv derulat la Paris

  • 14 noiembrie 2015 la 11:50
    Permalink

    Cica un terorist zicea ca e din cauza lui Hollande, pentru interventia din Siria!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *