Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean 109V Padureni – Satu Lung

Consiliul Judetean Cluj a finalizat lucrarile de asfaltare derulate pe drumul judetean 109V Padureni – Satu Lung.

Acestea au vizat un sector de drum in lungime de aproximativ 3 kilometri cuprins intre pozitiile 8+355 si 11+100. Totodata, pe toata lungimea sectorului sunt in derulare defrisari de vegetatie in apropierea si in vecinatatea caii de rulare.

Importanta acestor lucrari de asfaltare e data de faptul ca drumul judetean 109V asigura locuitorilor din zona legatura directa cu zona metropolitana, pe directia Chinteni – Cluj-Napoca”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Anterior asfaltarii, au fost executate lucrari de reciclare in situ. Acestea au constat in asternerea unui strat de balast cu cilindrare. S-a realizat, totodata, si reciclarea cu adaos de ciment si lianti, Stratul de balast a atins o grosime de 15 centimetri.

Lungimea totala a sectorului de drum vizat de lucrarile de intretinere este de peste 7 kilometri. Sectorul este pozitionat de la kilometrul 8+355 pana la kilometrul 15+390. Si pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 11+100 si kilometrul 15+390 vor fi efectuate lucrari. Astfel, in perioada imediat urmatoare vor fi demarate lucrari de scarificare si reprofilare a drumului. Se va adauga piatra, cu cilindrare si cu eliminarea gropilor prin acoperirea cu material pietros-balast cu cilindrare.

Totodata, finalizarea completa a lucrarilor presupune si executia de taieri si completari de acostamente, curatarea santurilor si rigolelor precum si desfundarea podetelor pe intreg sectorul vizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *