Cel mai modern parc public din Romania se deschide la Cluj

In aceasta luna la Cluj-Napoca va fi deschis cel mai modern parc public pentru sport si agrement din Romania, baza fiind amenajata in capatul cartierului Gheorgheni, pe locul fostului cartodrom, printr-o investitie comuna a primariei si Companiei Nationale de Investitii.

Reprezentantul municipalitatii, Ovidiu Cimpean, a precizat ca toate lucrarile majore au fost finalizate si in acest moment se mai fac doar retusuri si operatiuni de igienizare:

„Luna aceasta Compania Nationala de Investitii va face receptia lucrarilor. Este vorba de o investitie de peste 20 de milioane de lei, pe o suprafata de 10 hectare. Baza de agrement cuprinde mai multe terenuri de minifotbal, de baschet, de fotbal, terenuri de tenis, un amfiteatru in aer liber, o zona de parc de aventura, o zona de paint-ball, piste de atletism dar si o sala unde se pot practica sporturi indoor, in principal popice si tenis de masa. De asemenea, a fost construita o sala multifunctionala, unde pot fi organizate evenimente, destinata in principal organizatiilor de tineret dar si altor grupuri informale de tineri”.

Accesul in Parcul Gheorgheni si utilizarea terenurilor sportive vor fi gratuite. Pentru a preintampina aglomeratia si eventualele inconveniente, primaria va stabili un regulament in baza caruia sa se faca accesul pe terenurile de sport si in sala multifunctionala:

„Accesul va fi gratuit, dar va fi un sistem de programare si rezervare, astfel incat sa se asigure o utilizare civilizata a bazei sportive. Este o politica a municipalitatii de a asigura conditii optime pentru practicarea sportului pentru ca, sigur, sanatatea clujenilor este importanta si incurajand, prin gratuitate, accesul in astfel de baze sportive, credem ca adoptam o masura care poate contribui la sanatatea clujenilor”.

Pe langa terenurile sportive, in Parcul Gheorgheni au fost amenajate mai multe alei pentru promenada, au fost plantati arbori si au fost pastrate spatii verzi in tot perimetrul bazei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *