Citu avertizeaza ca urmeaza o criza economica grava

Florin Citu, senator PNL si fost premier, prezinta doua scenarii privind evolutia economiei in perioada urmatoare. El arata ca primul, cel prezentat de oficiali, este ca “totul va fi bine, stati linistiti la locurile dumneavoastra”. Al doilea este ca “urmeaza o criza economica cel putin la fel de dura ca cea din perioada 2009-2012”. Citu crede in cel de-al doilea scenariu.

Ce ne asteapta in perioada urmatoare? Doua scenarii sunt posibile. Primul – cel prezentat de oficiali – totul va fi bine, stati linistiti la locurile dumneavoastra, are grija statul de toti etc… Al doilea – pe care l-am prezentat de la inceputul anului- urmeaza o criza economica cel putin la fel de dura ca cea din perioada 2009-2012. Din pacate, masurile adoptate dupa 1 aprilie 2022 (cand nu mai eram la conducerea PNL), cresterea fiscalitatii, interventia directa cu bocancii a statului asupra mecanismelor pietei si compensarea facturilor la energie, vor face aceasta criza sa fie mai dura si revenirea economiei, a dobanzilor si a inflatiei sa fie intarziata cu cel putin 16 luni”. Este ceea ce spune Citu pe Facebook.

Florin Citu prevede al doilea scenariu

Citu zice ca “daca luam in considerare varianta a doua, in care crede, exista doar doua masuri importante care ne pot ajuta – reducerea fiscalitatii si dereglemenarea pietelor”.

 “Pana acum toate deciziile luate au mers in directia opusa – suprareglementare si suprataxare. Cu astfel de decizii ne ducem cu viteza spre faliment (pietele financiare ne-au spus-o deja saptamana trecuta cand nu au vrut sa ne dea bani decat foarte foarte scump)”, precizeaza fostul premier.

 Florin Citu mai arata ca “in ceea ce priveste masurile adoptate de UE, in marea majoritate, vor adanci criza economica si vor intarzia revenirea”.

Florin Citu este licentiat in stiinte economice, absolvind Grinnell College din Iowa, SUA în 1996. Pregatirea academica a acestuia a continuat cu un masterat in stiinte economice. Masteratul a fost sustinut in cadrul Iowa State University.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *