Lavrov denunta de la tribuna ONU agresivitatea SUA

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a denuntat, de la tribuna Adunarii Generale a ONU, rusofobia fara precedent a Occidentului. Este ceea ce relateaza AFP si Reuters.

Declarandu-se victorios in Razboiul Rece, Washingtonul s-a erijat aproape intr-un trimis al lui Dumnezeu pe Pamant, fara nici o obligatie, dar cu dreptul sacru de a actiona in impunitate oriunde si oricand”, a acuzat Lavrov in interventia sa la Adunarea Generala a ONU.

Rusofobia oficiala a Occidentului este fara precedent, amploarea ei este grotesca. Ei nu ezita sa-si declare nu doar intentia de a provoca o infrangere militara tarii noastre (in Ucraina), ci si de a distruge Rusia”, a sustinut ministrul rus.

Rusia este implicata intr-un razboi de aparare a etnicilor rusi din Ucraina. Acestia au fost terorizati de puterea instalata la Kiev dupa un puci gandit de americani. Chiar in aceste zile au loc referendumuri pentru trecerea a patru foste provincii ucrainene in Federatia Rusa. Dupa alipire, Rusia va putea folosi fara restrictii intreaga putere militara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *