Cladirea cinema Tineretului din Turda va fi reabilitata

Primarul Cristian Matei a anuntat pe Facebook ca a reusit sa obtina extrasul de carte funciara pentru cladirea Cinematografului Tineretului. Astfel, in perioada imediat urmatoare se vor realiza toti pasii necesari pentru demararea lucrarilor de reabilitare la cinema Tineretului. Succesul vine dupa ani in care s-a facut tot posibilul pentru a se intra in posesia cladirilor fostelor cinematografe.

Cinematografele din municipiul Turda au apartinut RADEF-ului (Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor). Ele au ajuns in timp intr-o stare avansata de degradare. Aceste cladiri nu au putut fi folosite si modernizate de catre administratia locala deoarece RADEF s-a opus. Regia nu a dorit finalizarea procedurii de predare efectiva a cladirii.

Printr-un efort asumat al administratiei s-a reusit intr-un final intabularea edificiului. Urmeaza ca in viitorul apropiat sa se procedeze si la intrarea in posesia Municipiului Turda a altui cinematograf. E vorba de cinematograf FoX din zona centrala a orasului, astfel incat si acesta sa poata fi reabilitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *