Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca, renovata si modernizata

Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca a fost renovata si modernizata, lucrarile acoperind un intreg etaj.

Componenta esentiala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii de sub autoritatea  Consiliului Judetean Cluj, Clinica Pediatrie III este, in prezent, pregatita sa isi primeasca micutii pacienti care necesita spitalizare, cu cele mai moderne dotari si tehnologii necesare asigurarii unui act medical de calitate.

,,Doresc sa ii felicit pe aceasta cale pe toti cei ce s-au implicat activ in acest proces, multumindu-le pentru faptul ca micutii pacienti vor putea fi tratati in spatii igienice, prietenoase si dotate potrivit celor mai exigente standarde in vigoare”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean.

Furnizarea acestor servicii de inalta calitate a devenit posibila ca urmare a faptului ca in ultimele patru luni s-au desfasurat lucrari de renovare la nivelul etajului II al Pavilionului I, zona in care sunt internati anual cca. 1.380 de copii, aproximativ 30% din numarul total de pacienti ai clinicii. Operatiunile au vizat renovarea a opt saloane – 24 de paturi de internare, a grupurilor sanitare existente si infiintarea unor grupuri sanitare noi.

De asemenea, urmarindu-se respectarea standardelor medicale si asigurarea unor conditii de cazare corespunzatoare anului 2018, s-a montat tarchet pe pardoseala si pereti, au fost inlocuite usile si s-au refacut geamurile deteriorate, s-a refacut instalatia electrica, s-au montat prize electrice la fiecare pat si lampi de veghe in saloane. Totodata, fiecare salon este, acum, dotat cu televizor conectat la televiziune prin cablu, dulapuri pentru pacienti si frigidere, fiind achizitionate paturi, perne si lenjerie de pat. Nu in ultimul rand, a fost refacuta instalatia de furnizare a oxigenului, paturile sunt dotate cu prize pentru oxigenoterapie si administrarea medicatiei inhalatorii iar sectia a fost infrumusetata cu picturi realizate de catre voluntari.

In contextul in care Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, unitate medicala cu o adresabilitate semnificativ ridicata si vizibilitate internationala, deserveste interesele parintilor si ale copiilor din peste 35 de judete ale tarii, avand anual internati aproximativ 4.500 de copii, s-a considerat demararea lucrarilor de renovare ca fiind mai mult decat necesara si justificata de starea cladirii, veche si revendicata. In acest sens, in vederea asigurarii unor conditii civilizate de internare si intrucat, potrivit legislatie in vigoare, institutiilor publice le este interzis sa investeasca in cladiri revendicate, conducerea clinicii a solicitat sprijinul comunitatii locale.

Au raspuns, astfel, cu promptitudine, asociatiile Beard Brothers si Rotaract Visio care au organizat Campania Paint the future, ce a avut ca scop strangerea de fonduri in acest scop. Asociatiile Beard Brothers si Rotaract Visio au adunat fondurile necesare renovarii si s-au ingrijit ca lucrarile sa se desfasoare in bune conditii. In acelasi timp, proiectului i s-au alaturat asociatia Life Education for All si Fundatia Pro Clinica Pediatrie III. Nu in ultimul rand, o parte dintre achizitii au fost efectuate din fondurile spitalului, costurile finale depasind 55.000 de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *