Clujeanul Adi Hadean a gatit pentru Hollande

Crema de dovleac romanesc si piure de pastarnac, pastrav si raci, berbecut si vinete, piersici confiate si vin desert Nectar de Transilvania – toate acestea au facut parte din meniul pregatit de doi bucatari contactati de premierul Dacian Ciolos si care au gatit masa oferita lui François Hollande.

Bucatarul Adi Hadean a povestit pe blogul personal despre eveniment. Hadean si Nicolai Tand au gatit masa oferita de primul ministru al Romaniei, Dacian Ciolos, presedintelui Frantei. François Hollande s-a aflat la Bucuresti in vizita oficiala.

Potrivit bloggerului bucatar, meniul a fost urmatorul:

antreu: crema de dovleac romanesc, piure de pastarnac copt, hribi sotati in unt din Transilvania;

peste: filé de pastrav pe plita, bisque de raci, piure de morcovi copti, cozi de raci;

carne: muschiulet de berbecut, vinete afumate, sos de ardei copti pe carbuni, arpagic sotat cu unt si otet de mere, morcovi crocanti, snopi de fasole verde oparita;

desert: quenelle din branza (ca un papanas, da’ nu chiar) de vaci tras in unt, lapte de pasare, frisca si piersici confiate cu vanilie;

branza: branzeturi romanesti maturate in grota, sirop de piersici si trufe negre;

vin alb: Solo quinta, Recas;

vin rosu: Apogeum, Tohani;

vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac.

Adi Hadean a povestit pe larg aventura prin care a trecut cu aceasta ocazie. A trecut in revista de la achizitionarea tuturor ingredientelor necesare pana la „dificultatea de a oferi SPP-ului mostre indestulatoare din anumite articole” folosite la gatit.

„Domnul Dacian Ciolos a dorit ca meniul si masa sa fie ingrijite de subsemnatul impreuna cu Nicolai Tand. Nicolai fiind plecat din tara am alcatuit meniul in timpul unor convorbiri telefonice. Am decis sa fie romanesc, sa fie de sezon si sa fie bun si fin”, spune Hadean pe blog.

Adi Hadean este proprietarul blogului si paginii de internet „Retete fara secrete”. Totodata, este autor de articole si emisiuni pe teme culinare si de gatit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *