De unde fug milionarii si incotro se indreapta

In contextul recentului scandal Panama Papers, miscarile fiecaruia dintre milionarii planetei au devenit de maxim interes. Potrivit raportului dat recent publicitatii de New World Wealth, pentru situatia intregului an precedent, cei mai multi milionari fug din Franta, dupa care urmeaza, in aceasta ordine, China, Italia, India, Grecia, Rusia, Spania si Brazilia. In ceea ce priveste destinatiile preferate de milionari, Top 5 pentru astfel de tari include Australia, Canada, UK, SUA, Israel.

In ultimul an Franta a pierdut cam 10.000 de milionari, reprezentand 3% din intreaga sa populatie milionara. Parisul este orasul cel mai mare pierzator cu aproximativ 7.000 de milionari, respectiv circa 6% din populatia sa milionara.

Raportul considera ca principala cauza tensiunile in crestere in Franta, indeosebi intre crestini si musulmanii care sunt din ce in ce mai numerosi si mai vocali, conflictele fiind mai acute in mediul urban. Se pare ca elitele care ne impun multiculturalismul si incurajaza imigratia insore Europa nu se simt prea bine in acest multiculturalism.

Relativ la iminentul Brexit (iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, prin referendum), raportul New World Wealth apreciaza ca milionarii britanci vor prefera sa ramana in continuare in insula, chiar si daca Marea Britanie se va separa in curand de Uniunea Europeana.

New World Wealth este o companie care furnizeaza informatii cu privire la bogatia globala, cu focus special pentru tarile cu rata de crestere inalta. Analizele lor in domeniu sunt utilizate de firmele producatoare de bunuri de lux, fonduri de investitii, banci private, indivizi foarte bogati, dezvoltatori si agenti imobiliari, serviciile incluzand studii, statistici ale bogatiei in peste 120 de tari, raportari de tara si raportari regionale, servicii de consiliere financiara si management al bogatiei. Compania interogheaza peste opt sute de persoane din categoria celor bogati, pentru a le afla si contabiliza preferintele, iar bazele lor de date contin dosare despre mai mult de 150.000 de bogati din intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *