Din 9 februarie vor fi ridicate masinile parcate neregulamentar

Primaria Cluj-Napoca incepe din 9 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar, potrivit unui comunicat de presa emis de institutie. Politia Locala a demarat o campanie de informare a conducatorilor auto in acest sens, in urmatoarea perioada urmand sa fie distribuite aproximativ 5.000 de pliante. Ridicarea masinilor se face de catre Primarie, nu de o firma privata.

Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 547 de lei. In cazul in care utilizatorul sau proprietarul se prezinta la autovehicul si nu se mai efectueaza transportul si depozitarea, sanctiunea e de 294 de lei.

Incepand din aceasta saptamana si pana joi, 9 februarie 2017, politistii locali vor distribui  aproximativ 5000 de pliante, care vor contine toate informatiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sanctiunii, datele referitoare la locul de depozitare a vehiculelor ridicate, precum si numerele de telefon care pot fi apelate in astfel de cazuri. Masura privind ridicarea autovehiculelor stationate neregulamentar s-a dispus in conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulatia pe drumurile publice,  pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicata, aprobat prin HG nr. 1391/2006 si  HCL nr. 21/2017„, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit reprezentantilor institutiei primariei, vor fi ridicate autovehicule care se vor afla oprite in situatii de genul:

– oprirea/stationarea autovehiculelor in statiile CTP;

– pe benzile de urgenta si cele de siguranta;

– in intersectii si sensuri giratorii;

– pe treceri de pietoni, in zone rezidentiale/pietonale;

– pe trotuare si piste de biciclete;

– in parcarile cu plata;

– in cazuri de blocare a punctelor gosposdaresti sau a diverselor accese auto, precum si in alte situatii, conform legislatiei in vigoare.

Pana acum a mai decis ridicarea masinilor parcate neregulamentar doar Primaria Oradea, iar zelul si graba deosebite ale primariei noastre ne fac sa ne reamintim cu neplacere de abuzurile facute in trecut de serviciul de ridicari auto al RADP. Supranumiti hingherii de masini, cei abilitati pentru autoturisme ridicate au savarsit de multe ori fapte reprobabile care au atras un sentiment de dezaprobare din partea populatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *