Judetul Cluj va fi promovat la Targul International de Turism TT de la Varsovia

Centrul National de Informare şi Promovare Turistica Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Cluj, va participa in perioada 23-25 noiembrie 2017 la cea de-a 25-a editie a Targului International de Turism TT de la Varsovia, unul dintre cele mai importante evenimente din industria turistica din Polonia si Europa Centrala si de Est. Editia din 2016 a reunit 448 de expozanti si co-expozanti de profil si a inregistrat peste 19.000 de vizitatori, reprezentanti media, oameni de afaceri si oficiali din sectorul turistic.

Prin participarea la aceasta manifestare se urmareste cresterea gradului de vizibilitate al patrimoniului si al serviciilor turistice conexe din judetul Cluj, prin oferirea de informatii care sa vina in intampinarea publicului general si a reprezentantilor internationali din turism. Desfasurandu-se intr-o locatie excelenta pentru crearea de retele si oportunitati de promovare in fata entitatilor turistice atat din Polonia, cat si din strainatate, punerea in lumina a patrimoniului judetului Cluj poate genera un flux semnificativ de turisti pe o gama larga de produse turistice – circuite culturale, city break, sejururi de sanatate, ecoturism, agroturism sau turism de afaceri.

Este o noua oportunitate oferita Clujului, aceea de a face cunoscute valorile traditionale, precum si cele mai importante obiective si atractii turistice clujene in randul turistilor straini si al profesionistilor din domeniu prezenti la targ. Ceea ce ne dorim sa obtinem prin participarea la astfel de evenimente de profil este cresterea gradului de vizibilitate al judetului nostru in Europa, si nu numai, dar si sporirea numarului de turisti care aleg sa viziteze tot ceea ce are Clujul mai frumos si mai bun de oferit”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Romania este prezenta la acest eveniment prin Ministerul Turismului cu un stand national, iar judetul Cluj va fi promovat prin intermediul unei game variate de materiale turistice reprezentative si prin prezentarea instrumentelor digitale disponibile in scopul accesarii facile a ofertei turistice a Clujului. In acest sens, C.N.I.P.T. Cluj a finalizat cu succes editarea unui numar de 7.000 de brosuri de promovare in limba poloneza, materiale cu un continut de interes turistic care cuprind obiective si atractii aflate atat in judetul Cluj, cat si in Municipiul Cluj-Napoca, precum si diverse informatii utile turistilor polonezi, urmarind facilitarea accesului la o informatie de profil cat mai complexa. Necesitatea elaborarii acestor materiale a fost determinata, in principal, de cresterea numarului de turisti polonezi care viziteaza judetul Cluj, ca urmare a introducerii, din  acest an, a zborurilor suplimentare Cluj-Napoca – Varsovia, precum si datorita relatiilor stranse de cooperare dintre judetul Cluj si regiunea poloneza Malopolska, noile brosuri urmand a fi utilizate atat in activitatea zilnica din cadrul centrului, cat si in cadrul evenimentelor care vor implica participarea unor grupuri si delegatii poloneze sau la targurile cu profil turistic din strainatate unde Consiliul Judetean Cluj va fi prezent.

Parcursul istoric al Targului International de Turism TT de la Varsovia reliefeaza o dezvoltare dinamica a turismului in Polonia, manifestarea sustinand inca din anul 1993 destinatiile turistice accesibile, devenind astfel un pol important al conexiunilor din turism, un brand renumit de valorificare a tendintelor si, totodata, de promovare a tarilor si regiunilor mondiale. Anul acesta, intreaga industrie turistica si pasionatii de calatorii se vor intalni la Palatul Culturii si Stiintei din capitala, tara partenera a editiei aniversare fiind Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *