Doi ucraineni au evadat din arestul IPJ Maramures

In aceasta dimineaţa, doi tineri ucraineni, ambii de 21 de ani, au evadat din Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Maramures. Acestia erau dupa gratii pentru presupusa savarsire a infractiunilor de trafic de migranti si trecere frauduloasa a frontierei de stat. Evenimentul s-a petrecut in acesteasta noapte.

Politistii au constatat lipsa lor, la ora 05.00, cand au vrut sa-i duca la Curtea de Apel Cluj, unde trebuia sa se judece recursul pentru arestarea preventiva a acestora.

IPJ Maramures a publicat fotografiile celor doi.

Cei doi au ajuns in arestul IPJ dupa ce in data de 18 septembrie au fost prinsi de politistii de frontiera din Sarasau, alaturi de un al treilea tanar. Acesta nu i-a insotit in evadare deoarece se afla in alta celula.

Tribunalul Maramures a decis, la data de 19 septembrie, arestarea lor preventiva. Ambii ucraineni au facut recurs, care trebuia sa se judece azi. Cei doi ar fi evadat prin impingerea grilajului ferestrei de la baia arestului IPJ.

Evadatii au fost dati in consemn la frontiera, fiind informati toti lucratorii punctelor de trecere a frontierelor. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost intarit. Totodata au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru a-si putea lua masuri in cazul celor doi. Atat in municipiul Baia Mare, precum si in tot judetul, au fost instituite filtre, pentru prinderea persoanelor in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *