Florian Walter a fost localizat în Emiratele Arabe Unite

Florian Walter a fost localizat în Emirate și nu în America de Sud, cum s-a crezut inițial. El a primit acolo și rezidență, astfel că va fi mai greu de extrădat. Poliția română a confirmat localizarea lui Walter în Emirate.

După ce a fost dat în urmărire internațională, Florian Walter s-a predat la biroul Interpol din Emirate, în dimineața zilei de 27 mai anul acesta, însoțit de avocații săi. Omul de afaceri a stat 7 zile după gratii, iar apoi a fost eliberat de o instanță locală sub control judiciar, după ce inculpatul a plătit o cauțiune. În fiecare zi de luni el se prezintă la Poliție pentru a raporta.

Patronul companiei Romprest a discutat cu reporterii enational.ro, care relatează că Walter locuiește într-un apartament din Dubai și este măcinat de problemele de acasă, mai ales de faptul că și-a părăsit familia sa. El a și făcut acuzații: „Au vrut să mă omoare! Puteam să fiu mort la ora asta!”, a spus la telefon Florian Walter.

Walter a povestit că nu l-a avertizat nimeni să fugă, dar și că nu va mai reveni în România. „Nu pot să vin în România! De ce să mor în România? Sper doar că, după atâtea luni, să pot să-mi văd și eu fiica”, a mai spus el.

În data de 13 iulie, omul de afaceri a primit rezidență în Emiratele Arabe Unite. Departamentul de Imigrare din Dubai tocmai i-a eliberat milionarului viza de rezidență EAU, astfel încât afaceristul nu va putea fi extrădat în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *