Nouă atenționare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie în Grecia. Românii care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Elenă că Federația Sindicatelor din Domeniul Public organizează miercuri, 15 iulie 2015, o grevă de 24 de ore. La grevă a fost anunțată participarea lucrătorilor din spitalele publice și din farmacii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță“, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play. Aplicația oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!“.

Grecia este cea mai populară destinaţie pentru românii care pleacă în concediu în străinătate. Între 120.000 şi 140.000 de români vizitează anual Grecia.

Contribuţia turismului la economia din Grecia este de circa 22-24%. În Creta, spre exemplu, veniturile din turism reprezintă 60% din total, diferenţa fiind dată, în mare parte, de agricultură. Creta este, de altfel, o importantă atracţie turistică din Grecia, unde ajung 30% dintre toţi turiştii care merg în Grecia.

Hotelierii, dar şi autorităţile locale spun că acest sector a înregistrat o încetinire a ritmului de creştere, în special pe fondul situaţiei din Rusia, dar şi a alegerilor de la începutul acestui an, câştigate de partidul de extremă stângă Siriza. Dacă în urmă cu doi ani, în Grecia ajungeau în jur de 600.000 de turişti ruşi, anul acesta sunt aşteptaţi cel mult 375.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *