Halep, masacrata in primul tur de la US Open de o jucatoare de 33 de ani

Halep a fost masacrata la US Open, in chiar primul tur, de Kaia Kanepi, o jucatoare mult mai in varsta.

Simona Halep (26 de ani) a parasit turneul de Mare Slem de la US Open inca din primul tur. Liderul mondial pe hartie a fost neputincios in fata jocului extrem de agresiv al estoniencei Kaia Kanepi (44 WTA, 33 de ani), care s-a impus cu 6-2, 6-4, dupa doar o ora si 17 minute de joc.

Kanepi a lovit cu brutalitate si precizie de pe ambele parti ale terenului, jucand cu maximum de risc absolut toate loviturile.

Halep a fost debusolata de stilul adversarei sale. A castigat primul game, iar de acolo a inceput masacrul. Kanepi a castigat intr-o maniera autoritara urmatoarele 5 game-uri, distantandu-se rapid la 5-1. Estona si-a adjudecat in cele din urma primul set cu 6-2, dupa doar 28 de minute.

Cosmarul Simonei Halep a continuat si in setul secund. Jocul sau ultradefensiv nu a mai contat in acest meci. Kanepi a reusit rapid doua break-uri si s-a distantat la 3-0, intr-un scenariu la care nu se gandeau nici cei mai pesimisti fani ai lui Halep.

Singurele momente in care Halep a contat in meci au fost cele in care, timp de cateva minute, erorile nefortate au pus stapanire pe jocul lui Kanepi. Halep a reusit doua break-uri si a egalat la 4. Kanepi a gestionat excelent jocul de la 4-4, a facut break si a inchis meciul fara emotii.

Record negativ

Simona paraseste pentru al doilea an la rand turneul in primul tur. Anul trecut ea era eliminata de Maria Sharapova. Halep ajunge astfel la un record negativ extrem. Ea este cel de-al saselea numar 1 din Era Open eliminat in primul tur al unui turneu de Mare Slem si primul cap de serie nr. 1 din istorie care pierde in aceasta faza la US Open!

Halep isi distruge racheta.

Intr-un moment ce devine caracteristic, Halep a rupt de frustrare o racheta de tenis. Distrugerea s-a realizat prin lovire repetata de suprafata de joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *