Inceput spectaculos de stagiune la Teatrul „Puck”

Teatrul de Papusi „Puck” din Cluj-Napoca, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, isi asteapta micii spectatori, alaturi de parinti, matusi si bunici, cu o multime de spectacole pline de magie, inspirate de povesti mai vechi sau mai noi, in stagiunea 2017-2018.

Institutia teatrala inaugureaza in acest an un nou festival, Festivalul Stradal WonderPuck, organizat alaturi de Consiliul Judetean Cluj, sustinut de Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca si realizat in parteneriat cu Asociatia ESUA si Fundatia Lions. Este un eveniment open-air conceput pentru intreaga familie, reunind teatrul, muzica, dansul, arta vizuala si artizanala. Astfel, incepand de vineri, 15 septembrie 2017, si pana duminica, 17 septembrie 2017, vor avea loc in Piata Unirii spectacole, concerte, activitati interactive, ba chiar si o tombola.

De asemenea, intre 16 si 20 octombrie 2017 va avea loc cea de-a 16 editie a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck”. Ca de fiecare data, artisti din toata tara, dar si din Italia, Ungaria si Marea Britanie vor sustine spectacole inedite pe mai multe scene din Cluj-Napoca. Printre invitatii speciali ai editiei se numara britanicul Stephen Mottram, Compania di Filippo, Teatrul Vojtina din Debrecen sau Teatrul „Guguta” din Chisinau. Cei mici pot regasi pe afisul festivalului titluri indragite ca „Harap Alb”, „Mica sirena”, „Peter Pan” sau „Alice in tara minunilor”. Vor intra in competitia pentru trofeul editiei un numar de 14 spectacole.

Sectia romana a Teatrului „Puck” va prezenta pe scena institutiei spectacole precum: „Capra cu trei iezi”, dupa Ion Creanga (in scenariul si regia Doinei Dejica), „Croitorasul cel Istet”, dupa Fratii Grimm (in regia Emiliei Nechita), „Danila Prepeleac”, dupa Ion Creanga (in regia lui Traian Savinescu), „Aleodor Imparat”, dupa Petre Ispirescu (in regia lui Decebal Marin) si multe altele.

Artistii de la sectia maghiara vor prezenta in 30 septembrie 2017 premiera spectacolului „Sziklahitű Szent László”/„Ladislau, regele cel strasnic in credinta”, in regia lui Szentirmai László. Intre spectacolele acestora din stagiunea care tocmai incepe se mai numara si „Én vagyok Pinokkió”/„Eu sunt Pinocchio”, dupa Carlo Colodi, (in scenariul si regia lui Calin Mocanu) sau „Sarmanul Johnny si Arnika”, dupa povestea lui Ervin Lázár (regia Varga Ibolya).

Nu vor lipsi nici participarile la festivaluri nationale si internationale de prestigiu. Spre exemplu, spectacolul „Strada cu ingeri”, in regia, scenariul si scenografia lui Decebal Marin, va lua parte in 26 septembrie la Festivalul International de Teatru pentru Copii de la Subotica (Serbia). De asemenea, spectacolul „Pinocchio” va avea reprezentatii in 9 octombrie la Alba Iulia, in 13 octombrie la Bucuresti si in 27 octombrie la Timisoara.

Reamintim faptul ca Teatrul de Papusi „Puck” a fost infiintat 1950, palmaresul institutiei cuprinzand 300 de premiere, atat la sectia romana, cat si la cea maghiara, precum si importante premii si nominalizari. Repertoriul actual al Teatrului de Papusi „Puck” este alcatuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adultilor. Incepand cu anul 2002, institutia clujeana este gazda Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *