Inrautatire a vremii incepand chiar de azi

Vremea va fi frumoasa in prima parte a zilei de duminica, dar va deveni rece si ploioasa in a doua zi de Paste, a declarat Oana Paduraru, meteorolog de serviciu la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Pentru prima de Paste, prognoza arata o vreme frumoasa in special pana la orele dupa-amiezii, cand datele se schimba, iar regimul termic devine unul instabil incepand din regiunile vestice, centrale si de nord.

Duminica, in prima zi de Paste, in regiunile din vestul, centrul si nordul tarii valorile termice vor fi in scadere fata de ziua precedenta si vor caracteriza o vreme racoroasa. Cerul va fi mai mohorat in zonele amintite si, pe arii relativ extinse, va ploua si nu sunt excluse cantitati mai insemnate. La munte vor fi precipitatii sub forma de ploaie, iar la altitudini mai mari va fi lapovita si, posibil, ninsoare. In partea de sud si de sud-est, vremea va fi calda in continuare, dar in orele dupa-amiezii instabilitatea atmosferica se va instala. Vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa, in partea de sud si de sud-est, vor depasi local 20 de litri/mp. Unele intensificari ale vantului vor fi la munte, dar pe arii restranse si in restul teritoriului. Maximele termice vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar minimele intre-1 grad si 11 grade Celsius”, a precizat meteorologul de serviciu al ANM.

Conform prognozei, in a doua zi de Paste, vremea se raceste la nivelul intregii tari, iar precipitatiile vor fi prezente in majoritatea regiunilor.

Luni, in cea de-a doua zi de Paste, vremea va deveni racoroasa in toate zonele tarii. Maximele vor fi cuprinse intre 9 si 17 grade, iar cerul va fi variabil, dar cu innorari temporare accentuate in jumatatea sud-estica a teritoriului si va ploua mai ales in Dobrogea, local in Muntenia si pe arii restranse in Oltenia si in sudul Moldovei. La munte vor fi precipitatii si sub forma de lapovita, precum si trecator de ninsoare. Intensificarile vantului vor fi tot in zona montana, dar si in partea de sud-vest si de est a teritorului. In regiunile nordice si centrale, pe parcursul noptii, local se va produce bruma”, a subliniat Oana Paduraru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *