Intreceri de triatlon si inot endurance la Belis

Cea de-a doua editie a competitiilor sportive de triatlon si inot din seria endurance vor avea loc pe 26 si respectiv 27 august la Belis. La start sunt asteptati 300 de sportivi profesionisti si amatori, din tara si strainatate.

Proba half iron de triatlon incepe cu 1900 metri inot in lacul Belis, urmata imediat de o proba de ciclism de 90 de km si se incheie cu o proba de alergare de 18 de km. La proba olimpica distantele sunt ceva mai mici, dar totusi considerabile: 1.5km inot, 40 km ciclism si 9 km alergare. Nu doar distanta este o provocare pentru sportivi, ci si diferenta de nivel. Majoritatea participantilor concureaza in probele individuale, parcurgand aceste distante intr-un timp mediu de 6 ore la proba lunga si 2.5 ore la proba olimpica. Concurentii vor lua statul sambata, 26 august, ora 9.30. Probele half si olimpic pot fi parcurse si in stafeta, fiecare membru al echipei parcurgand una din cele 3 probe: inot, ciclism sau alergare.

Endurance Triathlon Belis este inclusa in calendarul competitional al Federatiei Romane de Triatlon, fiind cea de-a patra etapa in circuitele nationale de sosea. Castigatorul editiei 2016, David Ruzsas, va fi prezent si anul acesta la start.

Endurance Swimming Marathon propune parcurgerea inot a distantei de 2.500m, 5.000m sau 10.000m, formata pe lungimea lacului Belis. Concurentii vor lua startul duminica, 27 august, la ora 10. Timpul limita al probei de 10km este de 5 ore. Un fapt interesant este ca cei mai multi concurenti se intrec in proba de 10.000m.

Startul competitiilor vor avea loc, in ambele zile, in zona Complexului Belis-Fantanele, judetul Cluj, in apropiere de baraj.

Mesajul evenimentului endurance, plasat sub deviza „To welcome tomorrow, strive for a better self” transcede sfera activitatii sportive, promovand ideea progresului personal in toate incercarile profesionale sau de viata. Totodata, organizatorii evenimentului vad in editia pilot un prilej nimerit de a transmite un mesaj de respect fata de mediul inconjurator in care ne desfasuram activitatile sportive sau de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *