(In)vizibil, un spectacol – colaj la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Marti, 5 februarie, la ora 20.00, in Sala Studio a Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc premiera spectacolului (In)vizibil, un spectacol – colaj, pus in scena de Leta Popescu. (In)vizibil este prima productie realizata in urma concursului de proiecte pentru tinerii regizori din anul 2017, celelalte spectacole urmand sa fie montate pe parcursul acestei stagiuni.

(In)vizibil este un spectacol-colaj din texte semnate de autori contemporani romani si maghiari, care se juxtapun cu o serie de imagini construite constant, ca o instalatie vizuala. Spectatorul este invitat sa priveasca cu deschidere un act de reflectie asupra lui in lume si asupra lumii din jurul lui.

Leta Popescu, regizorul spectacolului, a marturisit ca spectacolul (In)vizibil vorbeste despre vulnerabilitate, intr-un prezent in care singura constanta pare sa fie lipsa de siguranta a lumii si a individului in lume. Traversand sapte episoade ale fragilitatii (de la Planeta – Continent – Tara – Oras – Familie – Cuplu pana la Individ), spectacolul devine o calatorie printre senzatii, pornind de la singuratate si ajungand la solitudine, un sentiment inaltator.

Am incercat sa construim sapte spatii diferite care vor exista in aceleasi timp in spatiul scenic. A fost un pariu pentru mine sa fac un colaj in care aceste sapte elemente sa coexiste si sa nu se anuleze unul pe celalalt. Spatiul arata ca un colaj de instalatii de arta care ar trebui sa ajute spectatorii sa culeaga si sa combine semnificatii”, a spus scenograful Mihai Pacurar.

Distributie

Scenografia, instalatiile video si animatiile sunt semnate de Mihai Pacurar, din echipa de creatie mai fac parte: Andrei Dósa (traducere si asistent de dramaturgie), Ferenc Sinkó (miscare scenica) si Magor Bocsárdi (muzica).

Distributia spectacolului este alcatuita din actorii: András Buzási, Áron Dimény, Loránd Farkas, Tímea Jerovszky, Emőke Kató, Csilla Varga, Gábor Viola. Voce: Tekla Tordai.

Urmatoarele reprezentatii din luna februarie vor avea loc: miercuri, 6 februarie, luni, 11 februarie si miercuri, 20 februarie, de la ora 20.00.

Biletele la spectacol pot fi cumparate de la Casa de bilete a Teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *