Tabara de incluziune Music Camp, la Liceul Special

Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca gazduieste pe parcursul acestei saptamani un eveniment deosebit. Este vorba despre Tabara muzicala de incluziune pentru copii cu deficiente de vedere si de auz, „Music Camp”.

Manifestare cu traditie, coordonata de Asociatia Music Camp International, tabara de incluziune cuprinde si in acest an cursuri de cor si instrumente muzicale, oferind posibilitatea elevilor cu cerinte educationale speciale sa participe la activitati alaturi de elevi care provin din scolile de masa.

Tinerii inscrisi in cadrul proiectului vor descoperi un vast repertoriu coral ce cuprinde o varietate de stiluri. De asemenea, acestia vor participa la cate unul dintre urmatoarele cursuri de instrumente: vioara, viola, violoncel, clopotei rezonati, clopotei clasici, fluier, clarinet si instrumente Orff de percutie.

La editia 2018 a taberei participa 104 elevi ai mai multor institutii de invatamant din Cluj-Napoca. Unitatile de invatamant prezente: Liceul Special pentru Deficienti de Vedere, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz, Colegiul National „George Cosbuc”, Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu”, Colegiul de Muzica Sigismund Toduta, Scoala Gimnaziala „Horea”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Seminarul Teologic Ortodox precum si din cadrul Scolii Gimnaziale „Gheorghe Sincai” din Floresti.

Mentionam in acest context faptul ca Tabara muzicala 2018 se va incheia sambata, 17 noiembrie a.c., cu un concert. Acesta va fi sustinut de elevii celor noua unitati de invatamant, acompaniati de artisti de la Filarmonica din Cluj-Napoca. Concertul va avea loc incepand cu ora 19, in sala Auditorium Maximum, strada M. Kogalniceanu nr. 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *