Declaratiile lui Tiriac privind turneu WTA la Cluj nu sunt credibile

Ion Tiriac a declarat, zilele acestea, ca intentioneaza organizarea unui turneu feminin de tenis. Competitia ar fi una de un milion de euro premii si ar putea fi tinuta la Cluj.

O privire mai atenta insa, ridica mari semne de intrebare despre o atare posibilitate. Textual, Tiriac a declarat la una dintre antene ca: “Vreau sa cumpar anul acest un turneu de tenis. Daca este un turneu indoor, se va juca la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sala, are de toate. WTA face o noua serie de turnee, cu premii de un milion de euro. Sunt patru turnee, iar eu vreau sa cumpar unul dintre ele, care sa fie la o data buna”. El mai spune ca prima editie ar putea avea loc in 2020 si se va desfasura pe zgura, daca va fi programata primavara, sau pe hard, daca turneul va fi organizat dupa Wimbledon.

Prin urmare, Tiriac “se gandeste” sa cumpere un turneu, iar daca il va cumpara, “ar putea” sa fie la Cluj, “numai daca” ar fi vorba despre un turneu indoor, ceea ce nu are cum sa stie acum. Mult prea multe conditionalitati deci… Ceea ce ne face sa credem ca este o simpla declaratie de om de afaceri.

Chiar daca Tiriac s-ar hotari sa cumpere o licenta de la WTA pentru un nou turneu, nu e deloc sigur ca va castiga licitatia. Tiriac nu este singurul investitor interesat, in lume fiind multe locatii care isi doresc un turneu de prestigiu financiar. Apoi, daca Tiriac ar fi castigator, nici macar nu afirma ca turneul ar fi neaparat gazduit de Cluj. Un million de euro premii inseamna un turneu foarte mare. Este Clujul capabil sa-l faca rentabil? Discutabil. Banii care se invart in sport in acest oras nu sunt prea multi. Bunaoara, drepturile pentru denumirea noii polivalente au fost cedate de primarie catre Banca Transilvania pentru doar 600.000 de euro.

Simple declaratii „politicianiste”

In plus, Tiriac este om de afaceri, astfel incat declaratii de acest gen se fac pentru imagine, pe de o parte, precum si pentru a flata o administratie dintr-un oras in care are afaceri bancare, comert de autovehicule, asigurari si multe altele. Conduita se inscrie astfel in acelasi registru cu vanatoarea de la Balc sau cu promovarea lui Halep, devenita pasaportul lui (cam subtire) in lumea afacerilor europene, in conditiile in care Becker s-a retras de multa vreme.

Tiriac isi distreaza anual prietenii miliardari ucigand sute de mistreti la Balc.

Ce inseamna niste mici linguseli la adresa unui primar de oras mare? Cand vorbim despre o persoana care pentru a se pune bine cu magnatii economiei europene nu ezita sa macelareasca cateva sute de mistreti pe domeniul propriu de vanatoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *