iXweek – saptamana care transforma liceenii in antreprenori

iXperiment introduce un nou program in Romania: iXweek le propune liceenilor sa ia parte la o saptamana de antreprenoriat, in cadrul careia vor avea sansa sa se conecteze cu cei mai puternici antreprenori de la nivel national, sa isi exploateze creativitatea intr-un mod interactiv si, cel mai important, sa se distreze si sa lege noi prietenii cu alti antreprenori tineri.

iXweek se va desfasura in perioada 1-6 noiembrie, in Cluj-Napoca, in doua parti diferite. Prima parte, de marti pana vineri, va fi axata pe cele 4 etape ale lansarii unui start-up: Ideate, Innovate, Initiate, Iterate. Aceasta se va desfasura in cadrul unor workshop-uri zilnice de 2 ore, intre orele 18:00 si 20:00, la Junkyard Pub.

In cea de-a doua parte, in week-end, tinerii vor lucra cot la cot cu cei mai buni mentori din domeniul antreprenoriatului pentru a-si lansa in doua zile propriile start-up-uri. La sfarsitul weekendului desfasurat la Biblioteca Judeteana Octavian Goga Cluj va avea loc si competitia finala, in care cele mai bune start-up-uri vor fi premiate cu abonamente la evenimente sau ateliere de profil, premii in servicii specializate pentru viitoarele lor afaceri si multe alte surprize oferite de partenerii iXperiment.

Ba mai mult, echipa castigatoare este acceptata automat in cadrul acceleratorului de start-up-uri iXperiment, fara a mai trece prin procesul de selectie.

iXperiment a creat aceasta saptamana ca un intro al programului extins ce se va desfasura pe o perioada de 5 luni, din ianuarie pana in mai 2017. iXperiment este primul accelerator de start-up-uri adresat elevilor de liceu din Romania, fiind o initiativa care conecteaza sistemul educational cu cel privat. Acesta este un laborator in cadrul caruia adolescentii vin cu cele mai creative idei prin care pot rezolva problemele societatii, imbunatati vietile oamenilor si crea inovatie in comunitate, cu ajutorul resurselor umane, informationale si materiale ale sistemului privat.

Pana in momentul de fata, participantii editiei anterioare si-au lansat propriile idei in diverse domenii (educatie, IT etc.), iar start-up-ul castigator a obtinut o bursa de 5000 USD in cadrul unui program de accelerare din Statele Unite, Watson University (www.watsonuniversity.org). Mai mult, tinerii au lucrat cu antreprenori de top de la nivel national si international (Dragos Petrescu – City Grill; George Deriso – MBA Professor Leeds Business School Colorado; Dan Pitic – Perpetuum; Radu Georgescu – GECAD; Camelia Sucu – Class Living; Iulian Padurariu – Pony Car Sharing; Dana Bates – Fundatia Noi Orizonturi).

Pentru a face parte din iXweek, tinerii liceeni din judetul Cluj pot aplica aici: bit.do/ixweeksignup; sau pot afla mai multe detalii aici: bit.do/ixweek. Aplicatiile pot fi trimise pana la 26 octombrie 2016.

Programul a fost fondat de catre Mara Steiu, o tanara din Gherla, acum studenta la Babson College in Statele Unite. In momentul de fata, acesta este coordonat de Marius Maris, Ioana Truscan si Alexandra Filip alaturi de o super-echipa de tineri din prima generatie de „iXperiment-ers”.

Programul este sustinut de asemenea de Fundatia Noi Orizonturi, Watson University Colorado, TEDxEroilor, Arobs Transilvania Software, Fortech, Banca Transilvania, Telenav, Perpetuum, Creative Production Boutique, Webbits, Dispersie si The Workaholic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *