Somesul este cosmetizat inainte de Untold

Se scot din Somes vegetatii acvatice inainte de Untold. Circa 30 de tone de umplutura verde, scoase din raul ce traverseaza Clujul.

Cei de la Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa indeparteaza, zilele aceastea, vegetatia acvatica din raul Somesul Mic. In ajutorul lor este un utilaj amfibiu mecanizat. Astfel de lucrari se impuneau de multa vreme.

Momentan s-au scos din Somes aproximativ 30 de tone de vegetatie acvatica, in amonte de Podul Garibaldi. Locatia este in imediata apropiere a scenei festivalului Untold, urmarit de un mare numar de spectatori veniti din alte judete. Cosmetizarea pare sa aiba legatura cu acest aflux de turisti, carora autoritatile vor sa le arate fata frumoasa a orasului.

Speciile de macrofite acvatice existente de-a lungul raului Somesul Mic sunt plante hidrofite perene, a caror dezvoltare este favorizata de perioadele cu temperaturi ridicate specifice sezonului cald. Acestea apar si se dezvolta excesiv in zonele cu viteze si adancimi reduse ale apei“, spun cei de la Administratia Bazinala.

Potrivit acestora, folosirea utilajului amfibiu pentru igienizarea raului Somesul Mic este conditionata atat de conditiile hidrometeorologice, cat si de programul de uzinare al acumularilor din amonte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *