Jeb Bush este favoritul pariorilor in cursa pentru candidatura republicana

Miliardarul american Donald Trump domina sondajele de opinie si tine prima pagina a ziarelor in cursa pentru obtinerea candidaturii republicane pentru Casa Alba, insa rivalul sau Jeb Bush ramane favoritul la bursa prognozelor politice americane, relateaza agentia de presa Reuters.

Aceasta bursa a prognozelor politice, unde se pariaza pe anumite rezultate ale diferitelor evenimente politice din SUA, ofera de multe ori estimari mult mai fidele decat sondajele de opinie atunci cand este vorba de previziuni legate de castigatorul unor alegeri.

Desi Jeb Bush este eclipsat de Trump in sondajele de opinie, fostul guvernator de Florida conduce cursa republicana potrivit agentiilor de prognoza politica, care il crediteaza cu 40% sanse de a deveni candidatul Partidului Republican la alegerile prezidentiale din SUA, din noiembrie anul viitor, conform site-ului PredictWise.com. Senatorul de Florida Marco Rubio se afla pe pozitia a doua in aceste estimari, cu 15% sanse, in timp ce Donald Trump este creditat cu sansa a treia.

”Jeb Bush s-a aflat constant pe prima pozitie in aceste estimari, avand mereu intre 40 si 45%. Cu siguranta el nu a cazut semnificativ in preferintele electoratului”, explica economistul David Rothschild, care conduce PredictWise.

In ceea ce priveste tabara democratilor, fostul secretar de stat Hillary Clinton se afla pe prima pozitie la bursa prognozelor politice din SUA inca din perioada imediat urmatoare alegerilor din 2012.

Astfel, in prezent Hillary Clinton are 72% sanse de a obtine candidatura Partidului Democrat in vederea scrutinului prezidential din 8 noiembrie 2016, in timp ce actualul vicepresedinte american, Joe Biden, se plaseaza pe pozitia a doua, cu 14% sanse.

 

Sursa foto: USA Today

1 thoughts on “Jeb Bush este favoritul pariorilor in cursa pentru candidatura republicana

  • 28 august 2015 la 08:30
    Permalink

    Momentan Trump este in fata. Si e greu sa-l detroneze cineva.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *