Liceul Samus ofera sansa finalizarii studiilor obligatorii

Liceul Tehnologic Special Samus Cluj-Napoca, institutie de invatamant special ce promoveaza insertia sociala si educativa a elevilor cu cerinte educative speciale precum si a celor vulnerabili aflati intr-o evidenta situatie de excluziune sociala organizeaza, incepand cu luna octombrie a anului in curs, programul „A doua sansa” pentru invatamantul secundar inferior special.

Scopul programului „A doua sansa” este acela de a sprijini persoanele interesate sa isi completeze si sa isi finalizeze educatia de baza din cadrul invatamantului obligatoriu, acestea fiind, totodata, pregatite pentru obtinerea unei calificari profesionale intr-un anumit domeniu. Programul se adreseaza persoanelor cu varsta de peste 14 ani care au absolvit sistemul educational primar dar nu au finalizat ciclul gimnazial din cauza ca au abandonat studiile pe parcurs precum si celor care au depasit varsta maxima legala pentru reinscrierea in invatamantul gimnazial la cursurile de zi.

Felicit echipa Liceului Tehnologic Special Samus pentru aceasta initiativa menita sa vina in sprijinul celor care, din varii motive, nu au reusit sa finalizeze studiile obligatorii, cu atat mai mult cu cat stim prea bine cu totii ca educatia joaca un rol extrem de important in procesul de formare personala si profesionala a fiecarui individ. Sunt convins ca programul va avea efectele dorite si va contribui la o mai facila integrare in societate si pe piata muncii a tuturor celor care decid sa urmeze aceasta cale” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, sub a carui autoritate functioneaza unitatea scolara.

Intrucat institutia de invatamant special detine toate resursele materiale si umane necesare, respectiv atat ateliere amenajate pentru diferite meserii cat si profesori, maistri, profesori psihopedagogi pentru implementarea acestui tip de scolarizare, programul are o durata flexibila. Durata standard de scolarizare se poate micsora pentru fiecare elev in parte, in functie de competentele demonstrate atat in domeniul educatiei de baza cat si in cel al pregatirii profesionale.

In ceea ce priveste motivele care au stat la baza implementarii acestei initiative, acestea sunt legate de cresterea numarului de solicitari de reinscriere in scoala in vederea finalizarii invatamantului obligatoriu si, respectiv, obtinerii unei calificari profesionale, precum si de sporirea numarului de elevi care nu finalizeaza studiile gimnaziale obligatorii atat in cadrul liceului subordonat forului administrativ judetean clujean, cat si in scolile speciale si integratoare din judet.

Pentru participarea la acest program sunt asteptate un numar de 20 de persoane, inscrierile efectuandu-se la sediul Liceului Tehnologic Special „Samus” Cluj-Napoca – Str. Ialomitei nr. 17, fara a se sustine vreun examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *