Lucrari de intretinere finalizate pe drumul Chinteni – Soimeni

Consiliul Judetean Cluj anunta locuitorii din zona si participantii la trafic ca pe drumul judetean DJ 109A Chinteni – Soimeni au fost finalizate lucrarile de intretinere curenta si periodica executate cu scopul de a asigura o circulatie normala, in conditii de siguranta.

Rolul acestor lucrari a fost acela de a oferi tuturor soferilor ce tranziteaza drumul conditii cat mai bune de trafic. Ele vor fi insa, dupa cum am mai afirmat, continuate cu lucrari ample, in profunzimea drumului, ce vor incepe atunci cand conditiile meteorologice vor permite acest lucru”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

A fost vizat un sector de drum in lungime de peste 16 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv de la intrarea in localitatea Chinteni si pana la kilometrul 26+500 – localitatea Soimeni. Lucrarile au constat in plombari cu asfalt si au fost executate de SC Diferit SRL.

Reamintim cu acest prilej faptul ca pe drumul judetean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Jurca, din care face parte segmentul Chinteni – Soimeni, sunt prevazute a se derula ample lucrari de investitii in cadrul programului de modernizare si reabilitare a infrastructurii rutiere finantat din creditul de 50.000.000 de euro angajat in acest scop de Consiliul Judetean. In contextul in care au fost obtinute toate avizele necesare pentru autorizatia de construire, precum si autorizatia de construire, lucrarile pe acest drum judetean vor demara in perioada imediat urmatoare, dar numai in conditii meteorologice favorabile.

In prima etapa, lucrarile de modernizare si reabilitare vor viza sectorul Dealul Jurcii – Vultureni, de la km 48+500 la km 27+200. Extrem de complexe si menite sa asigure o durabilitate maxima, lucrarile vor presupune interventia in profunzimea drumului, pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatie si incheind cu doua straturi de asfalt – binder si strat de uzura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *