Primaria cauta solutii pentru traficul de pe strada Donath

O data cu asfaltarea strazii Padurii, din Floresti, acel drum de exploatatie agricola care a fost modernizat, din nordul comunei, strada Donath, aflata in prelungire, a fost invadata de masini. In fiecare dimineata curg mii de autoturisme spre Cluj, mutand o parte din nebunia de pe DN1 dincolo de Somes; dupa amiaza, agitatia se intoarce inspre Floresti. Pentru soferi poate fi o salvare, dar pentru strada Donath si locuitorii ei, un dezastru. Strada este atat de ingusta incat, pe alocuri, permite trecerea unei singure masini; despre trotuare nici nu poate fi vorba.

Primaria Clujului nu a intervenit deocamdata pe zona in panta a strazii Donath. Se cauta totusi solutii, toate insa fiind doar provizorii, pentru ca adevarata scapare este centura metropolitana. Despre centura nu se stie insa nimic: nici cand se va proiecta, nici cand se va executa, nici cand se va inaugura.

Cautam in principal solutii pentru a oferi siguranta pietonilor, deoarece soferii circula cuviteza pe o succesiune de curbe. Vom trasa benzi rezonatoare, astfel incat masinile sa circule cu viteza de zona rezidentiala. Inca nu am facut studii, care sa ne arate pasii ce trebuie facuti, dar ne-am dori sa largim strada macar atat cat sa putem realiza un trotuar. Primul pas a fost insa acela de a vorbi cu colegii de la spatii verzi sa toaleteze vegetatia, intrucat chiar si acolo unde carosabilul permite, soferii merg tot pe mijlocul drumului„, spune un reprezentant al Primariei.

Drumul de pe partea de nord a Florestiului ar trebui sa aiba de la toamna si o dublura. Cea mai mare comuna din tara va beneficia de o centura de sud, care va face jonctiunea cu drumul Sf. Ion, din Cluj. Lucrarile de constructie la aceasta centura urmeaza sa inceapa chiar saptamana aceasta si au un termen de executie de sase luni.

2 thoughts on “Primaria cauta solutii pentru traficul de pe strada Donath

 • 11 aprilie 2017 la 20:54
  Permalink

  circul in fiecare dupamasa inspre floresti , atata noroc cu aceasta strada altfel cred ca as face si o ora jumate pana in floresti,., daca mergi pe strada padurii oricat de aglomerat ar fi in 30 de min ajung la sensul giratoriu din floresti,,

  Răspunde
  • 4 august 2019 la 09:34
   Permalink

   As prefera ca șoferii sa fie obligați să reducă viteza de deplasare către și dinspre Florești mai ales în zona de la capătul liniilor de autobuze până sus pe deal in Grigorescu . Spun asta in calitate de cetățean al cartierului Grigorescu din zona unde și de unde șoferii fac raliu in loc sa meargă cu viteză redusă . Când ai mașini parcate pe ambele trotuare in zona cu ultimele blocuri vechi din Grigorescu , ca pieton ești obligat să mergi pe strada pe care piloții , pardon șoferii aleargă că nebunii sa economisească timp .
   Rugam Primăria municipiului Cluj-Napoca sa facă pe acest sector de drum ” trambuline pe asfalt astfel încât ca șofer sa fi obligat să reduci viteza de deplasare.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *