Mercenari romani, morti si raniti in Congo

Mai multi romani, fosti militari, au fost atacati de o grupare de rebeli din regiune, ieri dimineata. Acestia se aflau in Congo pentru a antrena armatele locale. Trei romani au murit si alti trei au fost raniti.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin:

Este vorba despre cetateni romani care se aflau in Republica Congo in baza unor angajamente financiare private si atunci statul roman in afara unei consultante consulara normala nu este implicat in niciun fel in acest caz”, a spus Constantin.

MAE a informat azi despre evenimentele recente din Republica Democratica Congo. Ministerul afirma ca monitorizeaza cu atentie situatia. La nivelul Celulei de Criza Interinstitutionala au fost efectuate demersuri pentru verificarea informatiilor din teren pe canale specifice. Celula functioneaza in regim de permanenta 24/7 de la momentul activarii. Se urmareste inclusiv identificarea de modalitati de sprijin pentru cetatenii romani care se afla in eventuale situatii deosebite.

MAE recomanda evitarea deplasarilor ce nu sunt necesare in Republica Democrata Congo avand in vedere ca situatia precara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *