Miscari pe Autostrada Transilvania, santierul de la granita cu Ungaria

Iata ca tocmai au aparut primele semne de activitate in teren! Ne referim la granita dintre Ungaria si Biharia (la nord de Oradea), capatul de vest al A3 Bucuresti-Bors, adica Autostrada Transilvania. Tehnic, portiunea este denumita mini-lotul de 5,35 km.

Din cate ne putem da seama in acest moment, constructorul isi pregateste organizarea de santier si utilajele, isi face depozite de materiale si realizeaza unele decopertari. Deocamdata doar atat pentru ca nu a terminat inca proiectul tehnic si autorizatia de construire nu este emisa. Contractul a fost semnat abia pe 13 decembrie 2018 si prevede 4 luni de proiectare si alte 15 de executie efectiva a lucrarilor”, informeaza Asociatia Pro Infrastructura. Constructorul este firma Trameco, parte din grupul bihorean Selina.

Maghiarii urmeaza sa aduca autostrada lor (M4 Berettyóújfalu-Nagykereki) la granita in ianuarie 2020, dar portiunea de la noi de pana la Biharia va fi gata abia prin vara anului viitor, cel mai rapid. Lotul 3 (subsectiunea 3C3) Biharia – Bors (km 59+100 – km 64+450) are o valoare estimata la 159,2 milioane de lei.

Probleme judiciare pentru loturile din Bihor de pe Autostrada Transilvania

Lotul 1 (subsectiunea 3C1), Suplacu de Barcau – Chiribis (km 4+200 – km 30+550), cu o valoare estimata de 377,6 milioane de lei, fara TVA. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dat dreptate contestatarului romano-croat Constructii SA – Hidroelektra Niskogradnja care, desi fusese pe locul 1, a fost descalificat, iar contractul, atribuit asocierii companiei oradene Trameco cu slovacii de la Vahostav SK.

Lotul 2 (subsectiunea 3C2) Chiribis – Biharia (km 30+550 – km 59+100), cu o valoare estimata, fara TVA, de 454,4 milioane de lei. In octombrie 2018, CNAIR daduse castigator tot asocierea romano-slovaca Trameco (Selina) – Vahostav SK, dar Curtea de Apel Bucuresti a dat satisfactie companiei austriece Strabag, care a contestat rezultatul licitatiei. Acum, CNAIR va trebui sa reanalizeze ofertele pentru cele doua loturi.

Noi loturi din Autostrada Transilvania vor fi scoase la licitatie

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat recent ca va scoate la licitatie inca trei tronsoane din Autostrada Transilvania (A3) dupa ce documentatia va fi validata de catre Agentia Nationala de Achizitii Publice (ANAP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *