Nou avertisment din partea Moscovei: Rusia este preocupată de sistemele antirachetă din Europa şi va lua măsuri simetrice

Armata rusă este preocupată de instalarea sistemelor NATO antirachetă în România, Polonia şi în alte ţări europene, urmând să ia măsuri pentru contracararea acestor ameninţări, afirmă ca avertisment colonelul Oleg Puşni, directorul Institutului de cercetare al Ministerului rus al Apărării.

„Aceste rachete ar urma să fie instalate în Polonia şi România înainte de anul 2018. Observăm că Statele Unite creează noi sisteme antirachetă. Da, credem că vor apărea noi sisteme de tip SM-3 care vor fi o ameninţare pentru Rusia. Testele efectuate anul acesta cu sisteme SM-3 au generat preocupare”, a declarat Puşni, potrivit agenţiei Sputnik.

Potrivit oficialului militar rus, Statele Unite ar intenţiona să modernizeze aproximativ 50 de nave militare pentru a le folosi la extinderea sistemului antibalistic.

„Până în anul 2020, ne aşteptăm ca 48-49 de nave militare americane să fie modernizate, pentru a fi folosite la sistemul antibalistic. Americanii au anunţat clar aceste planuri”, a subliniat Puşni. „Vom lua măsuri tehnice adecvate împotriva acestor ameninţări. Suntem convinşi că putem găsi un răspuns adecvat”, a adăugat oficialul rus.

Rusia a cerut săptămâna trecută Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice să renunţe la extinderea sistemului antirachetă, în contextul acordului marilor puteri cu Iranul.

Rusia a exprimat în mai multe rânduri preocupări în legătură cu elementele antirachetă care vor fi instalate în România, Polonia, Spania şi Turcia. În urmă cu o lună, Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus pentru Securitatea Naţională, afirma ca avertisment că sistemele antibalistice ale Alianţei Nord-Atlantice sunt îndreptate împotriva Rusiei şi Chinei.

1 thoughts on “Nou avertisment din partea Moscovei: Rusia este preocupată de sistemele antirachetă din Europa şi va lua măsuri simetrice

  • 27 iulie 2015 la 18:40
    Permalink

    Astia-s soldatii care au ocupat Crimeea, de unde rusii aveau faima de soldati cam betivit si dezordonati, dintr-o data au aparut acestia, cu niste fete si aparitii de profesionisti si de razboinici de au inghetat ucrainienii pe loc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *