Masina a Guvernului Romaniei, confiscata in Republica Moldova – era furata din Italia

Presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei a fost oprit si verificat in Republica Moldova pentru ca circula cu o masina care figura ca fiind furata. Masina apartinea Guvernului, iar autoturismul a fost confiscat de catre politia moldoveneasca.

Masina era folosita de Dragos Vlad, presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei. Acesta a facut parte din delegatia romana care a participat la o vizita de lucru in Republica Moldova, pe 12 decembrie.

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) a precizat ca institutia a fost al patrulea posesor institutional al masinii. Autoritatea „nu avea cunostinta despre faptul ca autoturismul figureaza intr-o baza de date internationala a institutiilor de ordine publica”. In acest moment, autoturismul trece prin procedurile legale cerute de aceasta alerta internationala, a adaugat ADR.

Ce declara oficialul care folosea masina

La granita ne-am confruntat cu o situatie neplacuta. Una din cele doua masini a fost verificata si am primit informarea ca exista o alerta pe aceasta masina. Autoturismul in cauza a trecut in patrimoniul Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei inca din 2020, de la infiintarea acestei institutii. Acesta a ajuns prin preluarea patrimoniului institutiilor anterioare.

Exista documente in sensul asta, pe baza de proces verbal. Aceasta masina a trecut pe la patru institutii publice. Ca urmare a unei sentinte judecatoresti, inca din 2017, prin care s-a confiscat acest bun, intra in patrimoniul ANAF. ANAF o valorifica cu titlu gratuit catre Ministerul Comunicatiilor, cu observatia ca a facut parte dintr-un dosar civil. Ni s-a permis accesul mai departe pe teritoriul Republicii Moldova, cu observatia ca daca vor veni informari suplimentare voi fi notificat pentru acest fapt.

Masina am predat-o, imediat ce am primit notificarea Consulatului Romaniei in Republica Moldova, la structurile abilitate de acolo. Procedura de predare, pana la clarificare, s-a intamplat la finalul vizitei in Republica Moldova. A fost o problema, s-a confirmat ca exista o alerta si trebuie verificat cu statul de origine al acestei masini – Italia”, a declarat Dragos Vlad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *