Zeci de mii de moldoveni protesteaza in Chisinau

Zeci de mii au iesit în strada azi, 16 octombrie, in Chisinau, pentru a protesta. Oamenii s-au adunat pe aleea Grigore Vieru si se indreapta spre centrul Capitalei. Si in fata Presedintiei, dar si a Parlamentului, s-au adunat o multime de oameni cu pancarte.

O alta coloana de oameni, in frunte cu deputata Reghina Apostolov, merg si ei in Chisinau spre Presedintie cu o lozinca pe care scrie “Jos Maia Sandu! Jos Guvernul”.

La scurt timp de la inceputul actiunilor de protest, au intervenit si organele de represiune. Acestea au blocat un bulevard central. Dupa ce accesul protestatarilor a fost blocat, unii oameni s-au luat la bataie cu politistii trimisi sa disperseze protestul.

De cateva saptamani, astfel de miscari de protest sunt des intalnite in Chisinau. Presedintele nepopular Maia Sandu a declansat o serie de abuzuri impotriva etnicilor rusi si a degradat nivelul de trai al populatiei. Ea a actionat ca o marioneta a Vestului si a contribuit la criza economica in care se afla tara vecina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *