Off-road urban: strada Triajului din orasul comoara

Strada Triajului reprezinta o drama „off-road” pentru 40 de familii din Cluj-Napoca. Sunt mai bine de opt ani de cand locuitorii strazii Triajului s-au adresat constant primarului Emil Boc in speranta ca isi vor putea transporta copii la scoala fara sa-si strice masinile sau in caz de urgenta, o salvare sa poata interveni la timp.

Emil Boc si reprezentantii primariei dau din umeri si afirma ca nu pot interveni chiar daca in tot acest timp, clujenii au platit impozitele in Cluj-Napoca.

Fuga de responsabilitate este o conduita in primaria Cluj-Napoca si cu siguranta ca dialogul institutional trebuia realizat acum 8-9 ani. In acest moment 40 de familii isi respecta angajamentele de cetateni ai municipiului Cluj-Napoca insa primarul Emil Boc nu este interesat de subiect.

Emil Boc spune ca nu poate face nimic in cazul acestei strazi din municipiul Cluj-Napoca, in timp ce primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan, a venit la sfarsitul anului trecut in sprijinul oamenilor cu cateva masini de piatra, un buldoexcavator si un cilindru pentru tasare pentru a nu-i lasa izolati de Cluj-Napoca.

Aceasta strada nu reprezinta doar drama „off-road” a celor 40 de familii din Cluj-Napoca, ci si ingreunarea accesului la Cheile Baciului, o arie protejata de interes national (chei sapate in calcare eocene, cu o deosebita importanta geologica) ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata partial pe teritoriul administrativ al orasului Cluj-Napoca insa abandonata total de Emil Boc”, a declarat consilierul local Horia Nasra, presedinte interimar al PSD Cluj.

O alta initiativa a primarului comunei Baciu a fost reprezentata de trimiterea unei solicitari catre CFR SA, prin care cerea clarificari cu privire la situatia drumului. Raspunsul primit de la compania feroviara a fost urmatorul: „Strada Triajului se afla in proprietatea statului roman si concesiunea CN CFR SA si se afla in zona de siguranta a infrastructurii feroviare”.

Strada Triajului este situata in comuna Baciu, dar din punct de vedere administrativ apartine de Primaria Cluj-Napoca. Proprietar al acestei strazi este statul roman, iar drumul se afla in concesiunea Companiei de Cai Ferate SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *