Pensiile speciale vor fi impozitate masiv

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale a fost dezbatut in plenul Camerei Deputatilor. Deputatii Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depaseste aceasta suma, dupa ce au dezbatut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale.

Conform unui amendament de la PSD, PNL si USR, „pensiile cu valoare de pana la 2.000 de lei inclusiv nu se impoziteaza, cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 se impoziteaza cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impoziteaza cu 85%, pentru ceea ce depaseste suma de 7.001 lei”.

Apoi, va fi supus votului si in plenul reunit al Parlamentului de joi, pentru ca se refera si la pensiile deputatilor si senatorilor.

Pentru ca in aceasta lege (cea privind impozitarea pensiilor care urmeaza sa fie adoptata de Camera Deputatilor miercuri – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstitutionalitate, va propun ca maine (joi – n.r), in plenul reunit, sa introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari.

Asa cum stiti, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care sa modifice Statutul parlamentarilor. Presedintele Comisiei de statut este aici, maine dimineata va face sedinta, iar pentru acest articol plenul reunit sa dea din nou un vot. In acest fel avem o lege constitutionala prin care eliminam toate pensiile speciale din Romania”, a spus liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, in plenul Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a mentionat ca joi dimineata se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *