Canadienii Maple Bear deschid doua gradinite la Cluj

Scoala Canadiana Maple Bear va deschide doua gradinite la Cluj-Napoca pentru 220 de copii, incepand din anul scolar 2020-2021. Metodologia educationala canadiana bilingva va fi implementata la nivel prescolar in cele doua locatii unde activeaza Gradinita Paradisul Prichindeilor.

Gradinitele Maple Bear vor respecta cerintele educationale definite in curriculumul national pentru invatamantul prescolar. In plus, copiii vor beneficia de strategiile, tehnicile de predare si bunele practici educationale ale sistemului canadian. Asimilarea metodologiei de predare canadiene de catre echipa locala va fi asigurata de echipa academica formata din canadieni nativi prin intermediul sesiunilor de formare si al programelor de coaching dedicate educatorilor.

Cadrele didactice vor avea acces la modulele de invatare elaborate de catre expertii canadieni. Pe parcursul anului, echipa din Cluj va beneficia de sprijin constant din partea Directorului Academic din Canada. Acesta va facilita transferul metodologiei canadiene. Echipa va mai fi sprijinita de catre Directorul pentru Coordonare Academica Europa Centrala si de Est  din Romania si de catre Directorul Academic local de la Maple Bear Cluj.

Ce spune directorul executiv al gradinitelor Maple Bear din Cluj

Am vrut sa ducem educatia pe care o oferim copiilor nostri la un alt nivel, sa fie aliniata modernitatii lumii noastre si concentrata pe pregatirea copiilor pentru a reusi in viata reala. Am analizat multe optiuni diferite. Cand au fost publicate rezultatele PISA, anul trecut in decembrie, aratand ca sistemul educational din Canada se claseaza in mod constant printre primele cinci din lume si ca depaseste nivelul tuturor tarilor vorbitoare de limba engleza, ne-am decis sa ne alaturam retelei Maple Bear si sa devenim Gradinite Maple Bear. Vom continua sa oferim doua modele de educatie bilingva in gradinitele noastre, engleza/romana si germana/romana, aplicand metodologiile canadiene si respectand cerintele educationale locale”, spune Mihaela Jaradat, fondatoarea gradinitei Paradisul Prichindeilor, acum Director Executiv al gradinitelor Maple Bear Cluj.

In Romania, scoala isi propune sa deschida 10 unitati scolare pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial. Ia in calcul posibilitatea de a se extinde si in zona invatamantului liceal. Prima franciza din Romania a fost deschisa anul trecut, la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *