Petra Kvitova o detroneaza pe Halep. Vezi cate locuri WTA mai poate pierde in aceasta saptamana

Prin victoria de azi cu Asleigh Barty, 6-1, 6-4, Petra Kvitova s-a asigurat ca in 28 ianuarie 2019, cand clasamentul WTA se va actualiza, se va situa in fata Simonei Halep. Petra Kvitova incununeaza astfel un debut de sezon excelent.

Simona Halep a fost eliminata de la Australian Open de catre Serena Williams. A pierdut astfel 1060 de puncte, dupa ce anul precedent jucase finala turneului. Ca atare, pierde si pozitia din clasamentul WTA, un numar unu foarte contestat in lumea tenisului.

Alunecarea poate insa sa continue. Elina Svitolina, Naomi Osaka, Karolina Pliskova, au toate sanse sa o depaseasca pe Simona Halep. Iata in ce conditii:

Naomi Osaka, numarul 4 mondial: japoneza de numai 20 de ani a castigat US Open anul trecut, iar cel mai bun rezultat la Australian Open este cel de anul trecut, optimi de finala. Ea trebuie sa ajunga in semifinale pentru a o depasi pe Simona Halep.

Elina Svitolina, numarul 6 mondial: Svitolina a castigat Turneul Campioanelor in 2018. La Melbourne, ucrainianca a inregistrat in 2018 cel mai bun rezultat, optimi de finala. Pentru a trece in fata lui Halep, Svitolina trebuie sa ajunga in finala.

Karolina Pliskova, numarul 7 mondial: Pliskova trebuie sa isi egaleze cea mai buna performanta intr-un turneu de Grand Slam, finala. Cehoaica a ajuns cel mai departe la Australian Open in 2017 si 2018, cand s-a calificat in sferturile de finala.

De remarcat ca daca pierdea meciul din primul tur cu Kaia Kanepi, in care a fost condusa pana estonianca a cedat fizic, Halep iesea din Top 10 WTA. Oricum, la jocul slab pe care il practica caderea este doar o chestiune de timp. Mai mult sau mai putin, vom vedea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *