Winners Open, turneu WTA 250, a inceput azi la Cluj

Winners Open a inceput cu calificarile pentru tabloul principal si se incheie in 8 august cu finala. Turneul de tenis este singurul din Romania inclus in circuitul WTA. Turneele WTA 250 sunt competitii in care castigatoarea primeste 280 de puncte in clasamentul WTA. Premiile in bani pentru turnee WTA 250 se situeaza in jurul cifrei de 250.000 de dolari.

Winners Open a fost in premiera inclus in circuitul profesionist, dupa ce editia din 2020 a fost una demonstrativa. Atunci s-au oferit doar premii in bani, nu si puncte. Acum sportivele pot participa la probele de simplu si dublu, pentru premii in valoare de 235.238 de dolari si 250 de puncte in clasamentul WTA.

Mihaela Buzarnescu (locul 168 WTA), Patricia Tig (76 WTA), Irina Begu (78 WTA), Ana Bogdan (101 WTA), Gabriela Ruse (105 WTA) si Irina Bara (123 WTA) sunt prezente pe tabloul principal. Alexandra Dulgheru (371 WTA) a jucat azi in calificari si s-a calificat si ea pe tablou. 32 de jucatoare se vor intrece la simplu si 16 echipe la dublu. Meciurile se vor desfasura pe cele 3 terenuri oficiale ale clubului Winners, cu spectatori.

Remarcabil este ca turneul, cu un buget de peste un milion de euro, este finantat exclusiv privat. Situatia, extrem de laudabila, reprezinta o raritate in orasul nostru, unde primaria imprastie bani publici chiar si in initiative indoielnice si pana si in evenimentele de amploare care ar fi oricum profitabile si fara devalizarea bugetului local.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *