Pilotii SMURD au salvat 49 de persoane in iulie 2023

Pilotii Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca au facut parte din echipajele aeromedicale SMURD si au executat 61 de misiuni de salvare in luna iulie 2023.

Personalul aeronavigant al unitatii a actionat pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si transferarea de urgenta a pacientilor critici. Au fost transportate la unitatile spitalicesti 49 de persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 37 interventii, Brasov – 24 interventii.

Pe parcursul lunii iulie 2023, personalul aeronavigant al unitatii a executat in cadrul punctelor de operare aeromedicale mentionate un volum de aproximativ 70,18 ore de zbor. Misiunile de zbor au fost indeplinite in deplina securitate aeronautica.

Personalul din Centrul Operational al unitatii a coordonat un numar de 124 misiuni aeriene in luna iulie 2023. Acestea au fost executate in deplina securitate aeronautica.

Asigurarea meteorologica a fost realizata in luna iulie 2023 prin furnizarea operativa a datelor si informatiilor privind evolutia conditiilor meteorologice. Datele au contribuit la executarea in conditii de securitate a 228 misiuni de zbor de catre elicopterele inspectoratului de aviatie.

In continuare, pilotii Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca sunt prezenti in sprijinul comunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *