Prima editie a Targului de toamna „Gusta din Bucovina si Ardeal”

Organizat pentru prima data la Cluj-Napoca, Targul de toamna „Gusta din Bucovina si Ardeal”, a cucerit inimile vizitatorilor atat prin calitatea produselor expuse cat si prin aspectul general al evenimentului. Mii de clujeni au trecut pe la standurile amenajate pe platoul Salii Sporturilor si au vizionat spectacolele folclorice oferite de bucovineni.

La evenimentul desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute au participat 55 de producatori si artizani clujeni si suceveni, mici fermieri si intreprinzatori locali din cele doua zone etnofolclorice. Bucovinenii au adus la Cluj Napoca o gama variata de branzeturi de oaie si de vaca, preparate din carne, dulceturi, produse de patiserie, muraturi, miere de albine si produse apicole, costume populare si articole de artizanat. De mare succes s-au bucurat si stanele traditionale amplasate in targ, al caror interior vizitatorii l-au putut vedea. Totodata, acestia s-au si delectat cu balmos, tocanita de ciuperci sau cu sarmale preparate la foc de lemn chiar la fata locului.

Acest eveniment a demonstrat inca o data ca autenticul si traditia sunt la mare cautare si sunt apreciate, indiferent de zona geografica de unde provin. Succesul acestui targ este dovada faptului ca proiectele noastre sunt viabile si creeaza premise pentru multiple colaborari viitoare intre autoritatile care se implica efectiv, nu doar la nivel declarativ, in pastrarea si promovarea traditiei si in sprijinirea micilor intreprinzatori privati, veritabile motoare ale economiei locale”, apreciaza presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Targul de toamna „Gusta din Bucovina si Ardeal” a fost organizat de Asociatiile Produs de Cluj si Produs in Bucovina, in colaborare cu Consiliile Judetene Cluj si Suceava, Consiliul local si Primaria Municipiului Cluj Napoca si in parteneriat cu Centrul National de Informare Turistica Suceava si Asociatia pentru Turism Bucovina.

Peste doua saptamani, Consiliul Judetean Cluj si Asociatia Produs de Cluj vor participa la Suceava la editia locala a targului de toamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *