Primaria deschide sezonul de canotaj pe lacuri

Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj-Napoca anunta deschiderea azi a sezonului de agrement pe cele doua lacuri care le apartin. Este vorba despre lacul Chios, din Parcul Central, si lacul de langa Iulius Mall.

Programul zilnic de functionare va fi in intervalul orar 11:00 – 19:00. Cele doua lacuri au fost dotate cu 46 de ambarcatiuni moderne: 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede si 9 masinute pe Lacul Iulius, respectiv 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede si 11 masinute pe Lacul Chios.  Ambarcatiunile sunt dotate cu veste de salvare. Lacul de la Iulius dispune de salupa pneumatica pentru interventie in caz de urgenta.

Tarifele pentru utilizarea serviciilor de agrement si canotaj au ramas neschimbate: 6 lei pentru copiii intre 4 si 14 ani; 12 lei pentru adulti si copiii peste 14 ani.

Copiii sub 4 ani beneficiaza de acces gratuit, conditia fiind sa fie insotiti de catre adulti. Tarifele sunt valabile pentru  30 minute de plimbare cu ambarcatiunea.

Diferite ambarcatiuni sunt disponibile pentru inchiriere la cele doua lacuri.

In ceea ce priveste Lacul Chios, in aceasta primavara s-au efectuat lucrari de consolidare a malurilor lacului, precum si lucrari de inlocuire a conductei de alimentare a  aductiunii de apa din Canalul Morii. Aceste lucrari vin in completarea celor efectuate pe parcursul anului 2018 care au presupus inlocuirea conductei care asigura circuitul de iesire al apei din lac, astfel incat in prezent  acesta se realizeaza intr-un mod care asigura oxigenarea apei din lac.

De asemenea, in primavara acestui an RADP Cluj-Napoca a efectuat lucrari de intretinere si amenajare  pe insula de pe Lacul Chios in vederea realizarii unui habitat prietenos pentru lebedele si  ratele care aduc un plus de farmec zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *