Clinica de Psihiatrie Pediatrica va fi modernizata

Proiectul de extindere si modernizare, cu fonduri europene, a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, a fost declarat castigator.

Alin Tise, presedintele Consiliul Judetean, considera ca notificarea reprezinta o veste buna ce genereaza o dubla satisfactie. Pe de o parte, in anul 2019, Anul Sanatatii la Consiliul Judetean, o noua clinica medicala va fi extinsa si modernizata. Faptul ca pentru aceasta se vor folosi bani europeni inseamna o economie substantiala la bugetul judetului. Vor ramane astfel sume pentru derularea de alte investitii pentru un act medical de calitate.

Proiectul de extindere, reamenajare si modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrica prevede, in principal, o extindere a suprafetei cladirii existente cu peste 600 de mp, atat pe verticala cat si pe orizontala, respectiv prin adaugarea a inca doua etaje. Astfel, noua cladire va avea un regim de inaltime S+P+3E. Ea va crea noi spatii necesare decongestionarii functiunilor existente in acest moment la parter si la etajul I. Noile incaperi rezultate ca urmare a supraetajarii vor asigura fluxul specific pentru acest profil. Functional, viitoarea constructie va fi organizata pe trei compartimente separate cu un numar total de 30 de paturi.

Valoarea totala a investitiei care se realiza pe o durata de maxim doi ani de zile este de 19.291.848,57 lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. In ceea ce priveste cofinantarea Consiliului Judetean, aceasta este de 2%.

Cum va arata noua cladire a Sectiei de Psihiatrie Pediatrica

La subsolul cladirii va fi organizat un spatiu tehnic si de aprovizionare, cu parcare cu 10 locuri pentru medici.

La parter se va reamenaja zona actuala de primire si internare pacienti (ambulatoriu). In plus, se vor crea noi spatii printre care zona de receptie si secretariat, cabinetele de consultatii si tratamente/pansamente, cabinetul medicului de garda, laboratoare pentru investigatii paraclinice, precum si o sala de asteptare prevazuta cu un loc de joaca pentru copii.

La primul etaj se va reconfigura actualul spatiu prin crearea compartimentului de spitalizare permanenta, impartit in nuclee de ingrijire in functie de varsta, cu mentiunea ca sistemul de cazare pentru grupa de copii 1-3 ani va fi organizat pentru mama si copil impreuna, in acelasi salon.

La cel de-al doilea etaj vor fi amplasate compartimentul de toxicomani, cu acces controlat, si zona de activitati medicale. Va fi amenajata si o curte interioara, terasa deck lemn, destinata tuturor pacientilor internati aici.

La cel de-al treilea etaj vor fi construite spatii dedicate invatamantului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenti, precum si o sala de scolarizare a copiilor internati, respectiv o biblioteca media.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *