Protest spontan la ANAF Cluj, cu salariati iesiti in curte

Peste 20.000 de salariati din institutiile din subordinea Ministerului Finantelor au declansat un protest spontan, ieri, nemultumiti de proiectul legii salarizarii. La actiunea de protest participa toate sindicatele din Finante.

„Salariatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate nu beneficiaza de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice alta functie care poate aduce venituri suplimentare. Guvernul Romaniei decat sa plateasca 35.000 de consultanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investitie mai realista, corecta si cu efecte in timp, care ar duce la atragerea si pastrarea personalului bine pregatit, care sa poata face fata noilor cerinte in implementarea politicii fiscale”, se arata intr-un comunicat al sindicatului.

La protest participa angajati din toata tara. Protest spontan la ANAF Cluj. Salariatii au iesit in curte. Salariatii cer Ministerului de Finante si Guvernului sa revizuiasca grilele de salarizare din proiectul de lege, astfel incat „sa fie reflectata complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate (ANAF, directii generale regionale ale finantelor publice, etc)”, a transmis Alianta Sed Lex.

Protestatarii avertizeaza ca greva are o perioada nedeterminata de timp, ceea ce ar putea duce la „blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *