Bani europeni pentru imbunatatirea procedurilor si optimizarea proceselor in CJ

Consiliul Judetean Cluj a semnat contractul de finantare pentru proiectul european „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj” castigat de forul administrativ judetean in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, Axa prioritara 2 – Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente, Obiectiv Specific 2.1:  Introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica locala ce optimizeaza procesele orientate catre beneficiari in concordanta cu SCAP.

In valoare totala de 624.995,52 lei, din care 98% reprezinta fonduri europene nerambursabile, proiectul „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj” a fost initiat ca urmare a necesitatii alinierii la noile cerinte ale sistemului de management al calitatii (ISO-9001:2015), care sa genereze o crestere a performantei la nivelul tuturor structurilor din cadrul institutiei precum si in relatia cu cetateanul.

Institutiile publice, la fel ca si societatea in care traim, sunt intr-o continua evolutie si schimbare, astfel incat un proiect de asemenea factura are exact rolul de a corela procedurile interne, standardele si sistemele folosite de Consiliul Judetean cu ultimele evolutii din domeniu. Totodata, se doreste compatibilizarea acestor proceduri cu necesitatile cetatenilor si ale celorlalte entitati publice sau private cu care interactionam zi de zi”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Activitatile proiectului, legate in principal de certificarea noului sistem de management al calitatii si de formare profesionala, se vor derula pana in luna iunie 2019. Urmare a implementarii proiectului, alaturi de optimizarea proceselor din cadrul forului administrativ judetean, de castigat vor avea, in primul rand, cetatenii care beneficiaza de serviciile oferite de catre institutie, entitatile subordonate Consiliului Judetean dar si celelalte institutii si organizatii cu care institutia administrativa judeteana intra in contact in vederea solutionarii diverselor probleme.

Reamintim faptul ca proiectul „Calitate, Competenta, Performanta in Consiliul Judetean Cluj”, este unul din cele sapte proiecte in valoare totala de 143.274.500 euro aflate in implementare in momentul de fata la nivelul forul administrativ judetean, din care suma nerambursabila provenita de la Uniunea Europeana este de 125.693.500 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *