Reprezentanti ai Clusterului Mobilier Transilvan in vizita de lucru in China

Treizeci de reprezentanti ai Clusterului Mobilier Transilvan isi consolideaza la Shanghai, in China, viziunea despre industria mondiala a mobilei.

Timp de o saptamana, transilvanenii au pornit intr-o misiune economica pentru a descoperi ce solutii tehnologice sau de design merita sa ajunga si in casele sau in birourile noastre, pentru a ne face viata mai usoara si mai placuta.

Delegatia Cluster Mobilier Transilvan (CMT) a zburat peste 8 mii de kilometri, de la Cluj-Napoca la Shanghai, pentru a avea ocazia sa exploreze idei noi, raspandite pe sute de mii de metri patrati de spatii expozitionale si pentru a vedea rezultatele muncii a mii de expozanti din toata lumea. Alaturi de cei treizeci de transilvaneni plecati in misiune economica in China, Shanghai va gazdui alti zeci de mii de vizitatori si profesionisti interesati de industria mobilei. Programul delegatiei romane in China a fost initiat pentru a participa la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei: CIFF, China International Furniture Fair si Furniture China. Delegatia a fost organizata la initiativa membrilor CMT, mereu dornici sa absoarba cat mai multe informatii noi, sa se inspire din trenduri si sa cunoasca parteneri internationali cu care ar putea dezvolta afaceri impreuna.

Mai Diferit, Mai Interesant” – aceasta este tema din acest an pentru CIFF China International Furniture Fair, in vreme ce Furniture China si-a anuntat tematica „Excelenta”. La CIFF, 2.000 de expozanti vor prezenta cele mai noi produse si tendinte pentru mobilierul casnic, decoratiuni interioare, mobilier exterior, mobilier de birou, mobilier comercial, mobilier de hotel, mobilier pentru transportul in comun si pentru spatiile publice de asteptare, utilaje din industria mobilierului (peste 1.000 de utilaje in peste 53 de mii de metri patrati) si materii prime, pe un spatiu expozitional impresionant, de 400 de mii de metri patrati.

Istoricul clusterului

Clusterul Mobilier Transilvan a fost infiintat in 2012 cu 22 de membri fondatori, iar in prezent are 72 de membri: firme, institutii si universitati – cu interese diverse in industria mobilei, de la furnizori la producatori si de la distribuitori la specialisti in activitati conexe, de suport pentru industrie. Inca de la aparitie, clusterul a avut scopul de a fi prezent la cele mai importante targuri internationale din domeniul mobilierului si de a le oferi membrilor sai cat mai multa vizibilitate si cat mai multe oportunitati de a intalni parteneri de afaceri, de a construi relatii si de avea acces la cele mai noi tehnologii si trenduri aparute in lume.

De-a lungul timpului, tot mai multi au observat si au inteles avantajele de a deveni membru intr-un cluster. Spre exemplu, in cazul delegatiei de acum in China, clusterul le-a putut facilita membrilor sai organizarea intregii deplasari, participarea la cele mai mari targuri de profil, precum si participarea la o receptie unde sa cunoasca si sa intre in dialog cu o delegatie a asociatiei nationale chineze pentru mobilier – China National Furniture Association, cu invitati straini si cu echipa Consulatului General al Romaniei la Shanghai.

Clusterul in prezent

Cluster Mobilier Transilvan include membri din regiunea de Nord-Vest a Romaniei, cuprinzand judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj.

Este prima entitate din Romania certificata cu Eticheta Gold pentru excelenta managementului in concordanta cu o abordare armonizata a Initiativei europene pentru excelenta in clustere (European Cluster Excellence Initiative – ECEI)  si a Fundatiei europene pentru calitate in management (European Foundation of Quality Management- EFQM ).

Cluster Mobilier Transilvan este membru fondator al Consortiului Clusterelor din Transilvania de Nord, este parte a Asociatiei Clusterelor din Romania – CLUSTERO si activeaza in multiple retele si platforme nationale si internationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *