Se fac inscrieri la Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj

Scoala Populara de Arte face inscrieri in aceasta perioada, la multiple specializari.

Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj, institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean, anunta persoanele dornice sa isi dezvolte talentele sau sa se initieze intr-o anumita specializare in legatura cu faptul ca a inceput perioada de inscriere sau reinscriere la cursurile aferente anului educational 2018-2019, aceasta urmand a se desfasura pana in data de 24 septembrie a.c.

In perioada mentionata, toti cei interesati sunt asteptati zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 10.00 – 18.00, la sediul institutiei, situat pe str. Fabricii de Zahar nr. 51, pentru a se inscrie la una din specializarile oferite in acest an scolar. Examenele de admitere vor avea loc in data de 25 septembrie a.c., la sediul scolii, si vor consta intr-o proba de aptitudini specifica fiecarei discipline.

Scoala Populara de Arte ofera urmatoarele cursuri de baza, in urma carora participantii vor obtine diploma de absolvire:

ARTE VIZUALECluj-Napoca – Arta fotografica, Tehnici in pictura, Tehnici in grafica, Tehnici in design vestimentar, Tesut-Cusut, Pictura, Pictura pentru copii, Grafica, Arta decorativa, Ceramica, Design vestimentar si Decoratiuni interioare; Turda, Campia Turzii – Tehnici in pictura, Tehnici in grafica, Pictura, Pictura pentru copii, Grafica si Arta decorativa; Bedeciu, Caseiu, Rachitele, Camarasu, Mica – Tesut-Cusut;

COREGRAFIECluj-Napoca – Dansuri de societate, Dans modern, Dans contemporan, Instructori coregrafi in dans, Joc popular, Instructori coregrafi in Joc popular si Dans clasic (balet); Padurenii, Tritenii de Jos – Joc Popular;

MUZICACluj-Napoca – Initiere corala, Tehnici interpretare in muzica usoara, Tehnici interpretare in muzica populara, Canto clasic, Canto muzica usoara, Canto muzica populara, Initiere fanfara si Improvizatie jazz; Instrumente Muzicale – Instrumente percutie ritmica, Ansamblu instrumental (vioara, braci, contrabas) in muzica traditionala, Viola, Contrabas, Chitara (clasica, electrica, bas), Acordeon, Trompeta, Eufoniu, Tuba, Trombon, Saxofon, Taragot, Clarinet, Tambal, Orga electronica, Instrumente populare (Fluier, Caval), Violoncel, Pian si Vioara; Turda – Initiere corala; Dej, Gherla – Canto muzica populara;

ARTA DRAMATICACluj-Napoca – Actorie si Retorica.

Cursurile au o durata cuprinsa intre 2 si 5 ani, in functie de specializarea aleasa.

Se fac si cursuri pregatitoare

Totodata, Scoala Populara de Arte organizeaza cursuri pregatitoare si cursuri de asistenta tehnica pentru care nu este prevazut examen de admitere si de pe urma carora nu se vor obtine diplome de absolvire. Inscrierea la aceste cursuri se va face conform procedurii de inscriere a tuturor cursurilor.

Cursurile pregatitoare se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 9 ani. Ele vizeaza urmatoarele compartimente: Arte vizuale: pictura si grafica; Muzica: pian, vioara, viola, violoncel si chitara clasica; Coregrafie: dans modern si dans contemporan.

Aceste cursuri urmaresc sa atraga doritori ai artei in diferite forme de exprimare, fara ca acestia sa fie implicati obligatoriu in activitatile culturale curente ale Scolii de Arte. Formarea acestor cursanti nu se va face dupa o programa analitica data, ci dupa nevoia sau dorinta cursantilor.

Cursurile de Asistenta artistica sunt pentru hobby personal. Ele sunt organizate pentru toate categoriile de varsta, pe toate compartimentele. Fac exceptie urmatoarele: tehnici in dans modern, instructori coregrafi in joc popular si dans, design vestimentar, tehnici in design vestimentar, improvizatie jazz, tehnici interpretare in muzica usoara si muzica populara.

Informatii si inscrieri

Pentru inscrierea la cursurile Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, persoanele dornice trebuie sa depuna urmatoarele acte: cerere de inscriere – formular tipizat obtinut de la sediul scolii, copie dupa cartea de identitate, adeverinta medicala, dosar plic, 2 poze ¾ si taxa de inscriere in cuantum de 50 de lei.

In ceea ce priveste nivelul taxelor pentru anul educational 2018-2019, acesta este: Canto, Instructor coregraf – 1250 lei/an; Coregrafie, Actorie, Retorica, Arte vizuale – 1050 lei/an; Instrumente muzicale – 1150 lei/an; Asistenta artistica – 525 lei/semestru; Curs pregatitor – 1050 lei/an. Totodata, pentru sectiile externe, taxele prevazute sunt: Canto – 850 lei/an; Actorie, Arte vizuale, Initiere corala – 700 lei/an; Tesut-cusut – 300 lei/an.

In prezent, Scoala Populara de Arte are sectii externe. Acestea sunt la Turda, Dej, Gherla, Campia Turzii, Caseiu, Bedeciu, Rachitele, Mica, Tritenii de Jos si Camarasu.

Informatii suplimentare privind oferta educationala si inscrierea la cursurile scolii pot fi obtinute la sediul institutiei din str. Fabricii de Zahar nr. 51. Ele pot fi gasite si pe site-ul: www.scoaladearte.ro  sau solicitate pe e-mail: scoaladeartecluj@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *