Rusia refuza sa acorde viza atasatului militar al ambasadei Germaniei

Ministerul rus de Externe a refuzat să îi acorde viză generalului german Gert Gawellek, noul ataşat militar al ambasadei Germaniei din Moscova, în contextul tensiunilor diplomatice generate de criza din Ucraina şi amplificate de o măsură similară a Berlinului, scrie site-ul revistei Der Spiegel.

Guvernul rus de la Moscova nu a oferit pana acum explicaţii pentru refuzul oferirii vizei, dar decizia pare a fi o măsură simetrică după ce autorităţile germane au oprit recent accesul unui diplomat rus, motivând că avea „referinţe inacceptabile”. Generalul Gert Gawellek urma să înceapă marţi mandatul de ataşat militar al ambasadei Germaniei în Rusia.

Relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt tensionate din cauza presupusei implicări a Rusiei în conflictul separatist din estul Ucrainei, implicare care este insa negata vehement de catre Moscova. Conflictul din estul Ucrainei a fost generat de dorinta de autodeterminare a populatiei ruse din zona, in urma doborarii unui guvern pro rus prin manifestatii de strada.

1 thoughts on “Rusia refuza sa acorde viza atasatului militar al ambasadei Germaniei

  • 8 august 2015 la 21:55
    Permalink

    Se tot joaca astia cu rusii, pana cand o sa intre peste ei cu Armata Rosie!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *