Simona Halep prinsa dopata la US Open

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022. Ea a fost deja suspendata provizoriu de Agentia Internationala de Integritate a Tenisului. Sportiva a fost depistata cu o substanta interzisa la editia US Open din acest an. Jucatoarea a fost informata de testul pozitiv pe 7 octombrie.

US Open 2022 s-a desfasurat in perioada 29 august – 11 septembrie. Halep a fost eliminata in primul tur de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Substanta in cauza este roxadustat, un medicament anti-anemie, folosit indeosebi in tratamentul pacientilor cu dializa, din clasa EPO. Printre altele, imbunatateste disponibilitatea fierului in organism si creste nivelul hemoglobinei. Simona Halep asteapta acum sa vada cat timp va fi suspendata.

Roxadustat, o substanta interzisa in sportul profesionist, este un medicament impotriva anemiei. Aceasta este, de regula, comercializat sub denumirea de Evrenzo. Este indicat pentru tratamentul pacientilor adulti cu anemie simptomatica asociata cu boala cronica de rinichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *