Simona Halep pulverizata la Indian Wells

Simona Halep a fost eliminata in semifinalele turneului de la Indian Wells de japoneza Naomi Osaka (20 de ani, 44 WTA), cu scorul de 3-6, 0-6.

Dupa un inceput greoi in care Simona s-a vazut condusa cu 0-2, jucatoarea noastra a revenit si a egalat la 2, insa imediat Naomi Osaka si-a castigat game-ul si a revenit in avantaj. Simona a egalat din nou la 3, dar de aici incolo japoneza a inceput sa atace tot mai tare si momentanul lider mondial n-a mai castigat nici macar un singur game.

Setul doi a fost fara istoric! Simona a inceput prost, a continuat la fel si a incheiat fara sa castige vreun game, fiind invinsa cu un categoric 6-0.

Naomi Osaka o va intalni in finala de la Indian Wells pe Daria Kasatkina, care a trecut de Venus Williams, scor 4-6, 6-4, 7-5.

De data aceasta, pe Simona nu a mai salvat-o nici interventia antrenorului Darren Cahill, care la 3-6, 0-3 a simtit ca trebuie sa o incurajeze si sa-i dea niste sfaturi pentru a limita proportiile dezastrului. Pe tot parcursul interventiei antrenorului, Halep nici macar nu s-a uitat la australian si nu i-a raspuns la intrebari.

Aceasta noua criza de nervi si modul mojic in care se comporta cu propriul antrenor, ascund un secret cunoscut de fapt de toata lumea tenisului, care vede ca Halep este un lider nemerituos. Sunt multe jucatoare care pot sa o bata si nu au pentru ea un respect de numarul unu. Adevarul este ca e greu sa tot fugi dupa fiecare minge asteptand ca oponentul sa greseasca, iar Halep nu poate mai mult decat atat. Acest efort permanent la fiecare minge, epuizeaza rezervele psihice ale organismului si va determina curand o cadere inevitabla in topul mondial unde, printr-o conjunctura inexplicabila, Halep inca este in varf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *