Situatia deseurilor din Floresti determina starea de alerta

Primaria Floresti a solicitat Prefecturii Cluj sa declare stare de alerta. Cantitatea imensa de deseuri menajere si imposibilitatea depozitarii lor in vreun loc i-a determinat pe reprezentantii comunei Floresti sa formuleze aceasta cerere.

Primarul Horea Sulea a transmis un comunicat public prin care cere ajutorul din partea autoritatilor judetene.

„Am solicitat Prefecturii Cluj acordul pentru declararea starii de alerta pe raza comunei Floresti, ca urmare a situatiei serviciilor de salubritate, situatie concretizata prin imposibilitatea depozitarii deseurilor menajere de la populatie intr-o rampa autorizata. Operatorul de salubritate din Floresti, Quatro Eco Salub, a fost notificat de catre SC Salprest Rampa de suspendarea contractului care permitea operatorului depozitarea deseurilor in rampa acestei societati. Aceasta a motivat suspendarea contractului prin faptul ca rampa pe care o opereaza s-a umplut si nu mai poate primi noi transporturi. Transportul deseurilor menajere la rampe din alte judete cu autospecialele de colectare este imposibil avand in vedere ca aceste transporturi ar dura aproximativ 10 ore per autospeciala”, se arata in documentul emis de primar.

Intr-adevar, in acest moment, la nivelul comunei Floresti se intalneste imposibilitatea colectarii deseurilor menajere de la populatie care afecteaza grav locuitorii comunei, cea mai mare din tara. Problema este una acuta, fiind similara la nivelul intregului judet, Clujul neavand in acest moment o rampa autorizata de depozitare a deseurilor menajere.

Comuna Floresti, care are o o populatie inregistrata de peste 30.000 de locuitori (35-40.000 locuitori in total) are cel mai mult de suferit de pe urma acestei situatii neplacute. Pe langa problemele aratate punctual in comunicatul de presa, mentionam ca operatorul de servicii de salubritate, Quatro Eco Salub, se confrunta la randul sau cu un blocaj financiar din cauza datoriilor pe care Asociatiile de Proprietari, via firmele de administratie, le au la acest operator, ele ajungand la un total insumat de aproximativ 500.000 lei.

One thought on “Situatia deseurilor din Floresti determina starea de alerta

 • 3 ianuarie 2017 la 03:29
  Permalink

  Nu pot sa-mi explic cum nimeni nu vede o afacere super profitabila din colectarea, reciclarea si transformarea deseurilor in energie. Exista fonduri Europene prin care se pot face multe investitii, dar problema va fii ca nu e usor de a sustrage sume mari din acele fonduri pentru ca unii sa se imbogateasca peste noapte. Si atunci, mai bine nu se leaga nimeni la cap.

  Oare cand va venii ziua in care interesul colectiv va fi mai mare decat cel individual.

  By the way.. in tarile Europei de west se poate castiga chiar foarte bine din procesarea deseurilor si transformarea lor in energie.. (deseurile in sine sunt o enerige recuperabila) Deci trebuie sa se poata si in Romania. Doar de vointa si un proiect bun pentru accesarea fondurilor Europene mai e nevoie.

  Succes!

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *